“Хизбулла” планирала терористичен акт в Слънчев бряг

Sunny BeachСтанимир Флоров, началник управление за борба с организираната престъпност, в интервю за bTV съобщи, че, спорен първоначалните планове на терористите, целта на атаката трябвало да бъде един от хотелите в курорта Слънчев бряг. Според думите му, терористите, изпратени от “Хизбулла”, са пристигнали в България няколко месеца преди атаката. През това време те избирали подходящата цел и коригирали плановете си.

Според данните на българските специални служби, терористите се интересували от хотелите, разположени по Черноморското ни крайбрежие, в които почивали израелски туристи. По неизвестни причини те се отказали от плана си да взривят хотел и се спрели на взрив на автобус, който посрещал гражданите на Израел на аерогарата в Бургас.

.Станимир Флоров отбеляза, че бомбата, сложена в багажното отделение на автобуса, трябвало да се взриви след тръгването на автобуса, но, по неизвестна причина, тя се взривила по-рано. Той също подчерта, че ако терористите били успели да осъществят плана си, в терористичния акт трябвало да има много повече загинали хора.

.Припомняме, че израелските туристи, останали живи след терористичния акт в Бургас на 18 юли 2012 г., също допускаха по-ранното взривяване на бомбата. Според думите им, терористите били започнали да нервничат, опасявайки се, че бдителността на гражданите на Израел няма да позволи осъществяването на плановете им.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s