Панета – Ние доставяме оръжие на сирийската опозиция чрез трети страни

siriq-himicheskoto-oryjie-e-pretekst-na-zapada-da-ni-napadne-113343Пентагонът е подкрепил плана на ЦРУ през 2012 година за доставянето на оръжие за сирийската опозиция чрез съюзниците на САЩ в Близкия Изток. За това съобщи председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на американската армия Мартин Демпси.
Демпси и министърът на отбраната на САЩ Леон Панета се изказаха пред Конгреса. Сенаторите искаха от тях отговори за ситуацията в Сирия, а също и за това как може да се канализира обстановката в страната, в която вече втора година опозицията води въоръжена борба със законното правителство и с преобладаващата част от сирийския народ.
Сенаторът от Републиканската партия Джон Маккейн помоли Демпси да коментира съобщението за това, че армията на САЩ е подкрепила предложението на директора на ЦРУ Давид Петреъс за започването на доставки от въоръжение за метежниците чрез трети страни. „Да, ние подкрепихме този план“, – отговори Мартин Демпси на поставения му въпрос от сенатор Маккейн.
По-рано властите на САЩ заявиха, че не подкрепят доставянето на оръжие в Сирия за нито една от двете страни.
Белият дом и Държавният департамент нееднократно твърдяха, че не оказват никаква военна помощ на сирийските терористи и метежници.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s