EVN взе пари от покойник

151 “Такса мощност” за несъществуващ обект поискаха днес EVN от покойника К. Ст. от гр. Съединение, обл. Пловдивска и я получиха от наследниците му, алармираха „Светът днес“ близките.

Роднините са озадачени, защото К. Ст. е покойник от над 4 години, а обектът, който той е стопанисвал, е заличен от лицето на земята от повече от 15 години. Това е лятното кино в града, в който през 1885 г. тръгва четата на Чардафон Велики, за да осъществи Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Киното било целенасочено построено в парка, точно там, където в миналото четата на голямоконарци е тръгнала на бунт към Пловдив, и където е стоварен пленения генерал-губернатор на Източна Румелия Гаврил Кръстeвич.

Несъществуващото вече лятно кино, построено на общинска земя и с пари от самооблагането на населението в града, а след 1989 г. собственост на “Кинефикация” – Пловдив, е разрушено до основи от неизвестни лица преди около 15 години, казаха от общината. “EVN не е забелязало липсата му”, контрираха служители на фирмата, които настоятелно изискваха 36 лева от близките на починалия – в миналото наемател на киното. Доводите на EVN са около вината на починалия, който не успял да ги извести, че е напуснал този свят и с това попречил на фирмата да заличи и без това от години несъществуващия обект от списъците си.

При направената проверка установихме, че т.нар. “такса мощност” (устното основание на EVN) не е вписана в километричния фиш за плащане, който бе връчен на близките. Във фиша откриваме следното, за което EVN вече получи парите си: “добавка зелена енергия, пренос през електропреносна мрежа, достъп до електропреносна мрежа, добавка висока ефективност на енергия, достъп до електроразпределителна мрежа, пренос по разпределителна мрежа”.

EVN обещаха да запомнят, че киното не съществува от около 15 години, че са в небитието не само електромерите му, но и тухлите на същото. Близките на “виновния” покойник пък обещаха да го известят своевременно за вината му, за да го развеселят, а и “за да тегли отгоре по смутителите на духа му една къдрава”.

3 отговора на “EVN взе пари от покойник

  1. това е практика на тия измислени герои,при мен се случи същото,обект ,които от 15 години не съществува имал партида незакритаи върху нея вече начисляват и такса мощтност всеки месеци ако не си се сетил навреме,че преди много години си стопанисвал обект,заличил си ифирмата ,но на тях дължиш такса мощност,ти се събират едни пари,да се чудиш откъде ти е дошло,копелетата мръсни!

  2. Хумора е хубаво нещо ,но в случая смехът е през сълзи.Жална ни майка щом закона защитава подобни абсурди.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s