Дянков отсече: няма да национализираме ЕРП-тата

ДянковДържавата плаща проверката на 2 000 електромера, но е в пълен тупик около проблема с високата цена на електроенергията
Симеон Дянков категорично отхвърли възможността ЕРП-тата в България да се национализират, стана ясно от изявлението му пред БНТ от Брюксел. Министърът на финансите каза, че ще има яснота дали има грешки в сметките на гражданите веднага, щом приключи проверката на 2 000 електромера. Проверяваните електромери били на граждани, които са подали до момента жалби пред електроразпределителните дружества.

Държавата ще финансира проверките, които ще й костват по 20 лева на електромер, съобщи Дянков. Той допълни, че, ако проверката установи липсата на грешки, това щяло да означава, че причината за завишените сметки е големият срок на отчитането. При сгрешените сметки щели да се търсят причината за грешките. Симеон Данков беше категоричен при отхвърлянето на възможността ЕРП-тата в страната да се национализират. По каква причина Дянков отхвърли национализацията, той не уточни.

Simeon_Dyankov_Satanah“Национализация? Такава възможност липсва. България е член на Европейския съюз и не може да си позволява да говори за национализация. Това е отминал етап от нашата и европейската история. Пък и ще струва много пари, а и мисля, че това не е възможно в съвременна Европа. Това се е случвало във Венецуела, но това е струвало маса долари на държавата, така че това говорене не е сериозно”, каза Симеон Дянков.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s