Яне Янев: Енергийната мафия няма цвят

yane_yanev12Ангел Семерджиев е автор на престъпления, с него трябва да се занимават органите

“Протестиращи, елате в Народното събрание и разговаряйте с ЕРП-тата!”, – призова Янев

Това заяви днес в TV7 Яне Янев. Той допълни, че Семерджиев трябва спешно да посети национална следствена служба. Според Янев, той не успял да даде смислени отговори по редица въпроси, когато било изслушването му пред антикорупционната комисия. Янев смята, че със Семерджиев няма какво повече да се занимават, понеже всичко било ясно. Докладът на Комисията бил готов и пределно ясен. Депутат Яне Янев смята, че ДКЕВР е била структура, която не се контролирала от никой. Държавната комисия давала лицензи, своеобразни банкови гаранции. И това било правено напълно доброволно от страна на държавата, а благодарение на банковите гаранции олигарси като Иво Прокопиев теглили милиони от банките, продължи Яне Янев.

Депутатът от РЗС добави, че мотивацията на Семерджиев за подписването на една от фактурите, която е на стойност 100 милиона лева, е персонална. И тя била за изграждане на сероочистваща инсталация на ТЕЦ “Бобов дол”. 100-те милиона били само първата част от реконструкцията и въвеждането в експлоатация, поясни Янев.
Според него, енергийната мафия няма цвят. В нея влизат Иван Костов, Румен Овчаров, Трайчо Трайков и много други, всички те са извършвали и обслужвали корумпирани сделки и схеми, допълни Янев.
Днес в парламента ще бъдат изслушани представители на ЕРП-тата.
Янев покани всички, които участват в протестите срещу високите цени на тока, да заповядат в Народното събрание и да задават директно въпросите си към представителите на ЕРП-тата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s