Продадоха на ТИМ 160 дка от летище София без търг

DSC04951Правителството в оставка ще продаде без търг малко над 160 декара в местността „Летищен комплекс София“ на авиокомпанията „Хемус ер“. Това решение взе кабинетът на заседанието си в петък. В съобщението на правителствената пресслужба обаче не се споменава цена – тя ще бъде определена чрез пряко договаряне, се казва в информацията.

Сега имотът е собственост на държавната компания „Летище София“. Той е отреден за карго, кетъринг, обслужване на самолети и инженерни системи, трафопост и митница.

Авиокомпанията е собственик на идеални части от имота и е поискала да купи останалите „свободни идеални части“. Интригуващ мотив за продажбата на терена е и „интензивното и разкъсано застрояване върху терена“, които затрудняват държавната компания да строи в него сгради и съоръжения, и да печели от него. В момента държавата няма икономическа изгода да го стопанисва, се казва още в съобщението.

„През последните години авиокомпанията е реализирала мащабни инвестиции в изграждането и развитието на съвременен център за техническо обслужване на самолети Boeing и Airbus, като е декларирала намерението си за осъществяване на бъдещи съвместни проекти с „Летище София“ ЕАД“, завършва пресинформацията.

„Хемус ер“ е собственост на „Бългериан еъруейз груп“, чийто едноличен собственик е „Химимпорт“ на групировката ТИМ.

Справка в агенциите за недвижими имоти показва, че парцелите в регулация в района на софийското летище в момента достигат цена до 300 евро.
Източник: OFFNews

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s