Сметната палата проверява Министерския съвет

Сметна-палатаСметната палата е започнала одит за съответствие при финансовото управление на Министерския съвет за периода от 1 януари 2011 г. до 28 февруари 2013 г.

От палатата съобщават, че одитният екип от вчера е в Министерския съвет и трябва да приключи проверките си до края на юли 2013 г.

Одитът се извършва въз основа на решение на Сметната палата от 28 февруари 2013 г. , с което се прави промяна в програмата на палатата.

Одитът на Министерския съвет се предвижда допълнително заради подадената на 20 февруари 2013 г. оставка на правителството.

Политика на Сметната палата е да проверява законосъобразността на управленските решения във всички институции, когато поради изтекъл мандат или други обстоятелства се сменя ръководният им екип, напомнят от проверяващата институция.

С тези мотиви Сметната палата ще извърши одити за съответствие при финансовото управление на Прокуратурата на Република България за периода от 1 януари 2012 г. до 31 март 2013 г., на Висшия съдебен съвет за периода от 1 януари 2012 г. до 31 декември 2012 г., и на Народното събрание за периода от 1януари 2012 г. до 30 юни 2013 г.

Днес зам.-председателят на Сметната палата Цветан Цветков е връчил на главния прокурор Сотир Цацаров заповед, с която е започнал и одитът в прокуратурата. /vesti.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s