Спряха делото за 24 часа и Труд

Любомир-Павлов-Огнян-ДоневЕдно от разследванията срещу Огнян Донев и Любомир Павлов е прекратено.

Става дума за обвинения за пране на пари и документна измама във връзка със сделката с „Медийна група България“, когато ощетен бе техният съдружник Христо Грозев. Тогава в една неделя Павлов и Донев си прехвърлиха взаимно общо 83% от собствеността на медийната група зад гърба на собственика на 53% от дяловете  – компанията „БГ Приватинвест ГмбХ“, чийто представител бе Грозев.

Без негово знание бяха извършени прехвърлянията и в понеделник представляваната от него компания осъмна с едва 9% от собствеността. Именно Христо Грозев заведе дело срещу медийните олигарси.

Причина за спирането на разследването е споразумение на Донев и Павлов със самия Христо Грозев,

който в средата на януари е оттеглил обвиненията си срещу тандема.

Огнян Донев и Любомир Павлов бяха обвинени в издаването на 4 документа с невярно съдържание.

„Павлов е дал възможност на Донев да получи частно движимо имущество в размер на 43% от акциите на медийната група, а впоследствие 40 от общо 83% дялове са били върнати на Любомир Павлов обратно“, обясниха тогава схемата от държавното обвинение.

Причината престъплението да е квалифицирано като „пране на пари“ бе, че сделката е осъществена с имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление – документна измама.

Продължават обаче разследванията за далеч по-сериозните обвинения срещу Донев и Павлов.

Огнян Донев е разследван за данъчни престъпления в особено големи размери – според прокуратурата той е прикрил чрез фирмите си печалби за над 400 млн. лева, с което е ощетил държавата с 62 млн. лева. Фармацевтичният бос е на свобода под рекордна парична гаранция – 500 хиляди лева.

Павлов пък  има няколко обвинения, предимно свързани с пране на пари, документни измами и данъчни престъпления. В кримидосието на Любомир Павлов според прокуратурата влизат далавери с „Общинска банка“ по време му като шеф на Надзорния съвет на институцията.

Освен това се разследват имотните му сделки с вили на Ривиерата, за които се подозира, че са осъществявани с пари, придобити по незаконен начин.
Източник: BNews.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s