РЕШЕТКИТЕ НА СВОБОДАТА

zatvornilНикога не бива да забравяме, че протестите не се започнаха от една или друга група, а от всички участници едновременно.
Разни, дето се барат за координатори, лица и лидери на протестите, да вземат претенциите си и да ги сложат някъде по свой избор, но е желателно да е там, където слънце не огрява.
Първоначалните искания на протеста бяха подменени и много от тези, които ходиха да изразят недоволството си по площадите се разочароваха и почувстваха излъгани след като се започнаха разни ми ти кръгли и с друга геометрична форма маси.
Хората се почувстваха измамени и не припознават никой от онези самообявили се лидери, лица и координатори за свои лигитимни представители.
А и как да ги признаят, когато за 99% от хората имената Ангел Славчев, Янко Петров, Дончо Дудев, Янаки Ганчев и оня дето го не бях виждал, но днес го избараха за поредното лице на протеста, не говорят нищо.
А около лицата на протеста се въртят зелените платени лобисти на ПП „Зелените“ – Мариана Христова и Боби Сандов. Известни са близките им отношения с Ангел Славчев. Известна е и абсолютната дясна идеология, която изповядват ПП „Зелените“ на Тупарев, както и задграничните приключения по симпозиуми и кръгли маси на Борислав Сандов. А е видно, че лицето Ангел Славчев е глух и ням, безмълвен пън пред помощта, която му оказват ПП „Зелените“… А пък псевдозелените са любители на зелените финансови гущери, нали се сещате?!
И, кому са нужни НЕМИ „лидери“?! На ПП „Зелените“? Ами, добре, но не и на протестиращите!
Всички, които бяха по протестите се наслушаха на глаовете на гореизброените и викаха за тях, но реално хората не знаят нищо за тях.
А още по-важно е, че тези, които ги подкрепяха по площадите, отдръпнаха подкрепата си за протеста, защото видха част от тези хора плюс Анжелика Цокова в студиото на БТВ и бяха отвратени от това, което видяха там.
Други пък решиха да налазят директно президенстката институция и решиха да предложат на държавния глава своя кандидатура за министър-председател, който да оглави служебния кабинет.
В крайна сметка протеста се превърна във фарс, който ужасно много напомня за годините от зората на демокрацията, когато имаше разни кръгли маси, град на истината, обещания за плавен преход и какво ли не още.
А всъщност цялата галимация се оказа решена под масата, та за народа остана един голям и четвъртит, който и до днес му го набиват все по-дълбоко и по-дълбоко.
Демокрацията дойде точно след събития подобни на днешните и се оказа мъртво родена, но за сметка на това покрай нейното раждане се нарои новия политически елит на България, който се оказа по-лош от предишния.
Обещаваната демокрация не се състоя, но за сметка на това се появи тоталитарен режим, който не е социалистически, а капиталистически. Капитализма се оказа с лице на мутра, а човещината у хората изчезна.
Медиите, които се нароиха след като падна тоталитарния социалистически режим се превърнаха в най-долни проститутки, които се разчепват на всеки, който им бутне някакви кинти, та ако ще и за трамваен билет да не стигат.
Всички медии дружно пеят стария рефрен „Пак са нашите на власт“ и нямат никакъв срам от това.
Свобода на словото ли? Ба! Все едно да се каже, че роба сам си кове оковите, за да е свободен!

Докато хората протестираха по мегданите, то разни политически групировки тайничко драпаха да се докопат до властта и тихомълком си редиха разни листи с кандидат-министри, които да участват в един бъдещ служебен кабинет. Но същите тези не съобразиха, че всичко вече е решено в Брюксел и който ни наложат от там, той ще оглави кабинета и хич няма да му пука за мнението на околните.
Както вчера видяхме, треснаха ни за министър-председател соросианеца Марин Райков, който освен, че е от онези, които подкрепят Сорос е и от тези, които са верни на ГЕРБ, сиреч новото правителство се явява втори ешалон на ГЕРБ и нищо повече.
Право казвах, че да се радваме на победа е рано, защото никой няма да чуе гласа на народа и Плевнелиев доказа, че не се интересува от това какво мислят хората, а действа, както му е наредено от Брюксел и от партийната централа на ГЕРБ.

За изборите мога да кажа, че няма да са честни, а ще са манипулирани с пълна пара и за това ни подготвят социологическите агенции, които още от сега завишават процентите, които би получила партия ГЕРБ на изборите, а реалната истина е там, че те не биха получили повече от 2-3 %, ако вота е честен и ще видят НС през крив макарон.
Новото правителство има за цел само и единствено да осигури на ГЕРБ оцеляването като политическа сила, а и да замаже очите на хората.
Защо казвам, че новото правителство не е надпартийно?
Казвам го въз основа на това, което ни поднасят медиите и от там е видно, че всички членове на новия кабинет са вързани с ГЕРБ, независимо дали това е по политическа, служебна или бизнес линия.
Само вижте кой каквио длъжности е заемал, па си правете сметката, ако не беше в добри отношения с ГЕРБ дали щеше да ги заема?

Народа протестираше и остана нечут.
Оказа се, че всичките протести доведоха до едно голямо нищо.
Изборите ще са манипулирани, а политиците и този път опазиха статуквото.
Политиците решиха, че е редно да оставят нещата без промяна, защото никой от тях не би искал да напусне топлото местенце, което заема.

Народа е плътта и кръвта на държавата, а политиците и олигарсите са онзи раков тумор, който я убива. Рак не се лекува нито с молитви, нито с протести, а се лекува с лекарства, радиация и скалпел.
Докато хората не осъзнаят, че тези убиващи ни клетки на обществото трябва да се изчистят тотално и ако се налага по брутален метод, то до тогава ние няма да можем да променим нещата.

Народа пак оказа се прецакан.
Народа пак ще бъде излъган.
Народа пак ще се удари в решетките на своята свобода, които сам си е наложил през годините и страхливо не ще да ги разбие.
Автор: Мика Сийминеен

Едно мнение за “РЕШЕТКИТЕ НА СВОБОДАТА

  1. Служебното правителство е тъмночарвено – членовете му са наследници на Гогов, Газдов и бригада Чавдар. Работели са за СИНЬОТО БКП, и за храбрия дървосекач Симеон Борисов Фердинандов. Предани са до смърт на Бойко, верени са на Народната Милиция и на КГБ. Пази Боже България от ПАМПЕРСА на Републиката – Росен !

Вашият коментар