Плевнелиев пред Би Би Си: Русия породи бунтовете в България

rosen-plevneliev-za-makedoniya-balgariya-ne-e-vtora-gartsiyaОпасността дебнела от чужбина, смята Плевнелиев

„Спирането на АЕЦ „Белене“ е пример за смелост“, според Президента

Новият кабинет ще поведе България към прозрачност, ефективност и сътрудничество, заяви неясно президентът Росен Пловнелиев пред Би Би Си.
Според британската медия, Плевнелиев е благ, със склонност към бизнес и математика. Журналистът Ник Торп отбелязва, че българският президент често използва думата „мъдрост“. „Мъдростта на българите, които излязоха на улиците заради тяхната непоносима ситуация, модростта, от която сега се нуждае неговото служебно правителство. Той обаче говори и за опасности и за необходимост от смелост. Опасността, че постигнатата с много усилия на предишни правителства финансова стабилност може да бъде изгубена. Опасността, че някой в страната или в чужбина може да се опита да удължи нестабилността или да се опита да се възползва от нея. И смелостта на тези, които сега трябва да се изправят срещу могъщи бизнес интереси“, – преразказва британският журналист становището на българския президент.
Rosen-Plevneliev-4„Българите обикновено са много консервативни и търпеливи, но когато трябва да се заеме позиция по важни въпроси, те действат. Аз приемам много сериозно посланията им“, казва държавният глава.

„Пътят, който поемаме, е опасен, но много важен за България, защото повече не можем да чакаме“, заявява Плевнелиев. И като пример за смелост посочва решенията предишното правителство да денонсира два големи руски проекта – АЕЦ „Белене“ и нефтопровода „Бургас – Александруполис“.
photo_verybig_1053890Плевнелиев обеща международен одит на минали приватизационни сделки, за да разбере дали има разхищение на държавно богатство. И добави, че всички детайли от него ще бъдат направени публични.

„Светът днес“ припомня, че вчера Стефан Гамизов обясни пред bTV, че международният одит в случая е само прах в очите.

38 отговора на “Плевнелиев пред Би Би Си: Русия породи бунтовете в България

 1. Приятели,

  Кретена си е кретен и от аргументи не разбира… Работата е чиста и проста, като гербер или соросоид след баня……

  Турция строи две (ДВЕ) атомни РУСКИ централи…, а Украинската енергетика, според техните енергетици, се “срива” след 2-3 години… Според герберите и соросоидите…:
  – ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ДА ПЕЧЕЛИ от износ на ток за Турция и Украйна, КАТО МОЖЕ спонсора НА ГЕРБ, РЕФОРМАТОРИТЕ И „ПАТРИОТИТЕ“ – Турция, да печели от България…!?!?!

  – А българския народ ли…?

  ЩЕ КУПУВА СКЪП „ФОТО-ТОК“ ПО 75 СТОТИНКИ (собственик Ц.Бориславова, дето предвидливо пак щяла да си купува банка и Б.Борисов), “софийски високо ефективен” по 25 стотинки и Американски ток по 13,5 и 19,0 стотинки, ВМЕСТО… ЕВТИН ОТ „БЕЛЕНЕ“ СЪС СЕБЕСТОЙНОСТ 2,42 СТОТИНКИ (според HSBC) ЗА ЦЕЛИ 60 ГОДИНИ…!!!

  Можете да направите сравнение…:
  – Себестойност на тока от Козлодуй – 1,1 стотинки…(цена 3,5)…

  Ако не достроим АЕЦ-Белене – ДА НИ Е ЧЕСТИТ ТЕРОРА НА ЗЕЛЕНО-КАФЯВАТА ЕЛ.МАФИЯ…!!!
  .

 2. МУХЪЛА В ТЕЗИ ПУТКИНОФИЛСКИ КОМЕНТАРИЕ НЕВЕЖШСТВО,ЗЛОБА ТЪПАЦИ ,ОГРАНИЧЕНИ СТЕ САМО ДО ПОРТМОНЕТО НА ПРОСТИЯ ВИ БАЩА И РОБСКО ЧУСТВО НА ВЪЗПИТАНИЕ!Нивото ви ниско колкото НА селски кенеф дупката!
  РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, Е ЛИЧНОСТ ПРИЗНАТА В ЦЯЛА ЕВРОПА ОТ ЛИДЕРИТЕ НА СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС! А вашите мрачни мисли са ви нужни да злобеете ,да слушате селския ви бабаит какво ви говори и вие да подражавате на него.Не прочето едно смисленно коментиране !ЧИПА ВИ Е ПОВРЕДЕН ОЩЕ ОТ РАЖДАНЕ ,ИЗВЪН ТАТЪЧНИ НЕЖЕЛАНИ РОЖБИ!

 3. такава глупост не съм си представял че може да се каже. Сигурно Русия е виновна че до-сега няма нито един осъден политик при толкова крадене и разсипия. Сигурно е виновна че този путьо ни е президент,, ма тя за всичко е виновна.

 4. Росене росене, за никъв хуй не ставаш росене… един нормален не влезна в този парламент, не спирам да чета глупости който си казал, и който казват другите ти малоумни колеги росенеее продажници долни олизахте задниците на американците, а забравихте за братушките който ни уважават много, както и повечето българи ги уважаваме но такива като теб пораждат умразата

 5. Ако го е направил от неукост е глупендър!Ако го е направил умишлено е американолайнянодирникоблизач и българския народ ще му види сметката!Аз лично бих му заврял в дирника един голям БОДЛЕЖ!Женскомъжки ЧЕХЛЬО!Срам и позор за българския род!

 6. Ако го е направил от неукост е глупендър!Ако го е направил умишлено е американолайнянодирникоблизач и българския народ ще му види сметката!Аз лично бих му заврял в дирника един голям БОДЛЕЖ!

 7. Този човек няма ли си пиарки да му казват как да се държи и нужните специалисти -какво да говори та белким престане да ни излага по света!

 8. Този човек става за всичко друго,но не и за президент!Срам ме е ,че съм Българин като го гледам и слушам!Колкото по-бързо си отиде ,толкова по-добре за България!

 9. TOBA НЕЕ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ!!! ТОВА Е ЕДИН ДОЛЕН ПРОДАЖНИК! ПРОДАДЕ РОДИНАТА МИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ И НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ “NATO“!!!

 10. Росенчо, що не си кажеш истината. Татко ти беше първи секретар на ЦК на БКП в Благоевград и благодарение на това отиде в Германия. Там хвана бизнесче със строителство, пак с помощта на татко си караше цигани да бачкат там. И СЕГА ГОЛЕМЕЦ !!! ДЕМОКРАТ !!! БОРЕЦ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ !!!

 11. Чехльо, ти пораждаш бунтовете, о, ти, разединителю на нацията! Импийчмънт за тебе!

 12. Най-големия предател на България. Да тррябва да се унищожи. Каквото кажат насраните и измеслени амиииирикнци на нашите политически маймуни те точно това и правят тоест унищожавайте България и нейният народ, крадете колкото се може повече ние насраните амиииииириканци ще ви подкрепим.

 13. Гадно, хора! Гадно! Нашите управляващи нищо не знаят! Те даже не са управлявали! Някой отвън е дошъл и ни е натикъл в тази каша! Пък те само са прибирали! Абе, идиот смотан, що не млъкнеш! Всъшност знам – „материалът“ е зад тебе! Хора, осъзнайте се! Хора, имате деца! Мислете!

 14. на тази пародия на президент не съм му давал права нито да ме представлява,нито да говори от мое име!

 15. Русия ли накара хората да се палят от глад и мизерия в онези гладни бунтове ? Плевнелиев е такъв сервилен и некадърен слагач,че сигурно и господарите му се гнусят от него…

 16. хей, worldtoday.bg, каква е тази (14.03.2013 · by Светът днес · in България. ·) дата под заглавието на статията?

 17. Как мога да приема насериозно думите на изкуствено усмихнат президент като Плевнелиев?! Стга е рецитирал заучени фрази, като пионерче от миналия век. Ако наистина мисли за България и българите да спре с празното перчене и позиране и с навеждането пред задокеанаските господари.

 18. Странно мнение изразява тази статия, но явно амнезията работи здраво в нечии глави. Забравят кой сключи договорите за ТЕЦ- овете 1 и 3 – другаря Костов и сега пак целокупния народ плаща за тарикатлъците му.

  • Много точна си е статията. Договора за 30 години за ТЕЦ-3 е подписан от Станишев. А когато неефективните разходи за Цанков камък (включително хонорарите на Ахмед Доган), Белене се включат в цената (все някога ще трябва да се платят от потребителите) сегашните (най-ниски в ЕС!) цени ще ги виждаме само в мечтите си.

   • А като беше Борисов на власт защо не прекрати или най-малкото не преразгледа тези скандални договори ами ги остави така и сега ГЕРБерите имат наглостта само да обвиняват?Няма договор който да не може да се прекъсне или преразгледа ГЕРБ са виновни точно толкова колкото и БСП и ДПС.

 19. То и в турските учебници по история го пише същото за Априлското въстание! Ашколсун!

 20. НЕ Е ВИНОВЕН ПРЕСТЪПНИЯ ЕЛИТ ,КОЙТО СЕ Е ЗЪМОЗАБРАВИЛ ,А НЯКОЙ ОТ ВЪНКА .КАКТО ТЕ СА ДОШЛИ С ПОМОЩ ОТ ВЪНКА ,ТАКА СИ МИСЛЯТ И ЗА НАРОДНИТЕ БУНТОВЕ,ГУЗЕН НЕ ГОНЕН БЯГА.

  • Виновна е ниската ефективност. Система, която не чисти некадърниците по върховете, а само мести „нашите момчета“ от място на място, докато осерат всичко, винаги ще бъде престъпна, докато не им се потърси сметка. Пример: срещу един германски войник са падали 21 съветски -въпиеща неефективност на съветския елит. И вместо да бъде потърсена отговорност на цялото им котило, те и досега са по върховете, награждавани с ордени, почитани като светци…
   Друг пример: българската икономика за единица продукт употребява в пъти повече ресурси. Защото системата НЕ Е ПРОМЕНЕНА. Докато не съумеем да изискваме от нашия елит ЕФЕКТИВНОСТ или СМЯНАТА на (КЛАНОВЕТЕ) НА ЕЛИТА, сме обречени да сме бедни.

 21. Кажете ми: Кой е просперирал когато хамериканци са го гъзили?

  • ако се замислиш малко, мислите ти може и към такъв отговор да те насочат

 22. „Когато искаме да изясним кой стои зад едно или друго събитие, сме длъжни да си отговорим на простичък въпрос: Кой има полза от това?“ Пък аз си мислех, че трябват преки доказателства. Иначе събитията от 1989 г. при които България се преориентира от Русия към САЩ са в интерес на САЩ, но аз не бързам да кажа, че големите митинги за сглобени в ЦРУ… пък може и да са там- като в Египет, Либия. Хлъзгава почва.

 23. Когато искаме да изясним кой стои зад едно или друго събитие, сме длъжни да си отговорим на простичък въпрос: Кой има полза от това?
  Определено има и външни сили, които към момента имат интерес българската енергетика да има проблеми. И то в повече от една държави…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s