Какво се случва с печките и комина след избирането на Папата?

000_Par7499367.jpegБившият началник на инженерния отряд към Ватикана откри за „Светът днес“ тайна от Папската кухня
Стефано Марино – бивш началник на инженерния отряд към Ватикана. Той ръководи в миналото 150 инженери, електричари и санитарни техници, които обслужват само резиденцията на Папата.
Тази седмица печките изиграха огромна роля в световната история.
Какво се случва с тях оттук нататък?
След папските избори печките обикновено се закарват в Санта Мария де Галерия, зона извън пределите на Рим, принадлежаща на Ватикана. Там се намира радиостанция Ватикана, а също и огромните складове, където Ватикана съхранява ненужните й в момента неща. Печките периодично се тестват, за да се гарантира безупречната им работа по време на следващите избори. Една от печките е направена специално за избирателните бюлетини, другата само за цвета на дима, но двете се съединяват в общ комин.
Скоро Папа Франциск ще се пренесе в папските апартаменти.
Какво още трябва да се напрви, за да се подготви жилището за неговото пристигане?
Папският апартамент се състои от три етажа, в които се разполагат библиотека, конферентни зали, спални и жилищни помещения за прислугата – асистенти и монахини. Апартаментите обикновено се приспособяват спрямо изискванията на всеки Папа. Новият Папа, казват, е скромен човек, т.е. апартаментът ще бъде съществено преоборудван.
Ватиканските санитарни техници и електричари извършват практически цялата работа сами, без помощта на римските си колеги. Използването на външна помощ може да доведе до изтичане на информация, и дори до нарушаване на режима по безопасност, каза Стефано Марино.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s