Папата се посветил на религията заради нещастна любов

000-mvd6505123.jpegЖурналисти от италианския вестник „Куриера де ла Сера“ разбраха подробности за личния живот на Папа Франциск.
Оказва се, че в младостта си аржентинецът Хорхе Марио Берголио, койте тези дни бе избран за Папа, е страдал от нещастна любов.
Италианското издание пише, че на 13-годишна възраст бъдещият понтифик е бил влюбен в  Амалия, но на младата двойка не й било съдено да бъдат заедно, и те се разделили.
„Ако не се оженя за тебе, то ще стана свещеник“, – казал на възлюбената си Хорхе Берголио, подарявайки й рисунка, на която бил изобразен малък бял дом с червен покров, твърди вестникът.
„Това е къщата, която ще купя, кога се оженя за тебе“, – било написано по-надолу на рисунката.
Според думите на самата Амалия, послането съвсем не се харесало на родителите й, и те направили всичко възможно, за да разделят младите Хорхе и Амалия.
„Аз така и не отговорих на посланието му. Исках само той да изчезне от живота ми“, – заявила Амалия на аржентинска телевизия. Журналистите не назовават фамилията й.
Впоследствие, както разказала Амалия, тя помолила Хорхе да не я търси, защото в противен случай „ще му се наложи да си има работа с баща й“.
„Оттогава не съм виждала Хорхе. А майка ми скъса рисунката му“, – разказала Амалия.
Никой тогава не можел да си представи каква роля щял да изиграе този разкъсан лист хартия в историята на римската католическа църква, отбелязва „Куриера де ла Сера“.

Един отговор на “Папата се посветил на религията заради нещастна любов

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s