За Николас Мадуро ще гласуват половината избиратели във Венецуела

67944444673.JPEGВ първото след смъртта на Уго Чавес допитване, проведено във Венецуела, прозира вероятността от победа на Николас Мадуро на извънредните президентски избори, насрочени за 14 април. Това са резултатите, публикувани в понеделник в новинарските сайтове от южноамериканската република.
Допитването, проведено по поръчка на банка „Barclays Capital“ на 11-13 март, показа, че за Мадуро се канят да гласуват 49.2 процента от избирателите, а за съперника му, кандидатът от опозиционния Блок на демократичното единство Енрике Каприлес – 34.8 процента. Подкрепата към Мадуро в голяма степен е от емоционален характер и е свързана с преживяванията, които предизвика сред венецуелците смъртта на Чавес, отбелязват анализаторите.
Предишното допитване, проведено от венецуелската компания „Datanalisis“ на 20 февруари, две седмици преди смъртта на президента Чавес, показа подобни резултати – 46.4 процента за Мадуро и 34.3  процента за Каприлес.
Николас Мадуро за първи път ще вземе участие в президентски избори за разлика от Енрике Каприлес, който през октомври миналата година води битка с Уго Чавес за поста държавен глава. Опозиционният кандидат тогава събра 44 процента от гласовете, а Чавес – 55 процента.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s