Кратък „литературен“ анализ на управлението на ГЕРБ

crash1. Борисов си отиде от властта след масови гладни бунтове.
2. За 42 месеца управление ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд. дълг
3. За 42 месеца управление ГЕРБ остави над 800 000 безработни, от които над 100 000 безработни младежи.

421518_4784857334100_1636509660_n
4. ГЕРБ обявиха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с политиката си ГЕРБ реално задълбочи кризата.
5. Бойко Борисов е единственият премиер на България, който не само не увеличи заплатите и пенсиите, ами ги и замрази.
6. При управлението на ГЕРБ лекарствата се увеличиха с над 500 %, а храните с близо 50 %.
7. При управлението на ГЕРБ средният и малък бизнес бе унищожен.
8. При управлението на ГЕРБ за първи път в българската история млад мъж се замозапали в знак на протест срещу безобразията на властта, олигархията и мафията. Самозапалванията в страната продължават, самоубийствата също.
9. Всички безпристрастни икономисти твърдят, че след управлението на ГЕРБ България трудно ще се възстанови през следващите 4 години.
10. В почти всички сектори в страната положението е катастрофално.
11. Според експерти, България няма свободни фискални резерви, темпото на нарастване на правителствения дълг е притеснително, доверието в бизнес климата е разрушено, а стопанските перспективи изглеждат напълно обезсърчителни.
12. България е изправена пред спасителните пакети на МВФ и на Европейската комисия.
13. Лекарското съсловие беше унижавано, включително и от парламентарната трибуна от Цветан Цветанов.
14. Симеон Дянков открадна 1.2 млрд. лева от здравните осигуровки на българите.
15. Докато болниците в страната задлъжняват с милиони, НЗОК определя и планира колко инфаркта да се случат…
16. При управлението на ГЕРБ управителят на НЗОК Пламен Цеков влезе в историята на 41-то НС като прокарал лобистка наркопоправка в Държавен вестник.
17. Предшестващата Пламен Цеков д-р Неда Нешева раздаде на себе и приближените си чиновници от НЗОК колосални бонуси на фона на криза, замразени заплати и пенсии.
18. ГЕРБ назначи на поста външен министър Румяна Желева, която впоследствие се провали и като кандидат за еврокомисар от България.

zx450y250_841356
19. Министър Николай Младенов организира и лично участва в скандални срещи с външни министри от балканските страни, за да обсъжда трета страна – Македония. Това доведе до блокиране на двустранните отношения между София и Скопие и до паническата визита на Борисов в Македония дни преди да подаде оставка.
20. Министър Николай Младенов започна „реформа в самото ведомство“, целяща изгонването на дипломати с агентурно минало.
21. През есента на 2010 г. министър Николай Младенов проспа един важен факт – отказът на страната ни да бъде приета в Шенген. Така приоритетът, според изказванията на Бойко Борисов през 2010 и 2011 г. (влизането на България в Шенген) вече не е приоритет.
22. Министър Николай Младенов си позволи поредица от лобистки срещи с ционистки организации.

a_18924f
23. ГЕРБ смени мението си по отношение на АЕЦ „Белене“ няколко пъти и в края на краищата за дълго зачерта България като надежден партньор.
24. НЕК натрупа няколко милиарди задължения, които ще се плащат от потребителите.
25. През 2009 г. фотоволтаичните паркове в страната възлизат на обща мощност 7.9 МВт. В края на 2012 г. те са вече 864 МВТ – над 100 пъти повече.
26. Бюджетът на БАН беше значително намален. Същото се отнася и до Фонд „Научни изследвания“. Последната конкурсна сесия на фонда предизвика поредица от протести и доведе до оставката на Сергей Игнатов.
27. Състоянието на Съдебната система по време на управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено като серия от скандали, съмнения за ключови назначения по високите етажи и намеса на изпълнителната власт.
28. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подложи на коментар конкретни съдии, а пред ВСС се проведе безпрецедентен протест на магистрати.
29. Главният прокурор бе избран по процедурни правила, които предизвикаха много спорове.
30. Катастрофален избор на членове в Конституционния съд – скандалът с Венета Марковска и Гугушева.
31. Вежди Рашидов уволни директорката на гимназията по изящни изкуства Мария Ландова, известният режисьор Станимир Трифонов като директор на Студия „Време“ (последното е пред фалит и вероятно ще бъде продадено), директорът на Националния институт за недвижимото културно наследство (НИНКН) арх. Йорданка Кандулкова.
32. Чувствително бе намалена допълващата субсидия през общинските бюджети за издръжка на читалищата, а през 2012 г. такава въобще не е давана. До 2009 г. тя е 6 000 000 лева.

430x340
33. Не се дават средства за набавяне на нова българска литература и периодика.
34. филмовата индустрия не получава държавното подпомагане, както е по закон.
35. Сценичните изкуства – музика и драма – вегетират в областните градове.
36. Мнозинството в НС прие редица вредни за обикновените граждани и обслужващи олигархията лобистки закони.
37. Депутатите от ГЕРБ винаги присъстваха и гласуваха мълчаливо в НС.
38. По време на управлението на ГЕРБ медиите се превърха в техни слуги.
39. Българите смятат, че нямат бъдеще в България.

45719_343583295758618_2146579881_n

 

14 отговора на “Кратък „литературен“ анализ на управлението на ГЕРБ

 1. И въпреки всички анализи, българският народ вероятно пак ще гласува на предстоящите избори за тази мафиотска структура. Може ли някой да обясни този феномен

  • Малко българи гласуват за ГЕРБ. Изборите се купуват, по-точно, купуват се избирателни секции

   • Гласуват,защото виждат истината,а не „литературните съчинения“.

 2. Не мога да кажа нищо друго освен, че простотията ни управляваше при неговото „сметкаджийско ръководство“ / лично в негов интерес /…
  До такава степен се бе обвързал с такива играчи като Ц.Ц., че го постави да ръководи предизборният щаб на П.П. ГЕРБ въпреки че на същия му бяха повдигнати от българската прокуратура търсене на отговорност по „ТРИ“ дела…

 3. Не знам кой го е писал този АНАЛИЗ,но това е най-поръчковата драсканица,която съм чел от доста време насам.Не се продавай,който и да си,както комунистите се наведоха на турци и цигани.

  • Много пари е взел този , който е написал всичките тези „измислици“. Как може толкова „черна“ характеристика на тези 4 год.управление на ГЕРБ – ‘“ те съсипали България“ – другарю писач , ние се съсипваме от 23 год., от тогава ни крадат, лъжат и манипулират – ГЕРБ ли направи крадливата приватизация , затри заводите и безработицата стана масова, ГЕРБ ли подписа „неизгодните договори“ за високия ток – защо не пишете честно и обективно? А залите, пътищата, детските градини, ремонтите на театри и общ.сгради – хубавото не го дори споменавате! Затова казваме, че писаното е „поръчково“ , защото е тълно са лъжи и пак редовната омраза!

 4. не искам да защитава ГЕРБ за никой не съм ,така или иначе всички са едни и същи.Поне като пишете за лошите страни на ГЕРБ пишете и сравнете с другите партии които са ни управлявали .Те какво направиха ,колко грешки са сторили не давайте само една страна ,не изтъквайте и не манипулирайте хорското мнение. Така или иначе всички до сега целенасочено се стремят кум едно – погубването на България !!!

 5. Тая статия е нищо повече от политическа манифактура на опонентите на ГЕРБ. Не трябва да си дебил за да видиш, че половината от нещата са спорни, има откровени лъжи и хвърлени имена, които нито могат нито искат да ги докажат. Ето само част от противоречивите твърдения: Сменял или не сменял отнощението си ГЕРБ към Белене, факт – най голямата измама в България спря, поне за сега, най-грандиозния монопол с всичките му последици върху политиката, цените, влиянието, извиването на ръцете, надхитрянето, корупцията, мафията, т.е. руското влияние поне в момента е ограничено, беше спряно безумието Бургас – Александрополис, което независимо от референдумите на хората там, БСП обеща, че ще поднови и т.н. Нищо друго да не беше правило това правителство, смелостта да направи това, което дори русофобът Костов не успя е достатъчна, пък който комунист иска да го пише това в графа, лошо – да го пише… глупостите например за българското кино са откровена лъжа, има статистика, има числа, който иска да ги провери, какви пари са отпускани през 2002, 03, 04, 06, 07 г. и т.н. за кино. Прости сметки са, не са манипулации като тези по горе. Просто проверете! Гадна манипулация е и твърдението, че медиите са се превърнали в слуги на ГЕРБ. Медиите винаги са били слуги на управляващите, просто авторите на статията по горе са забравили слугинажа на БНТ, БТВ към БСП и Тройната коалиция, как се уволняваха журналисти написали или изказали се против Първанов. А славославенията за Костов????? Нещо друго се забелязва обаче: НИКОГА, НИКЪДЕ, В НИКОЕ УПРАВЛЕНИЕ не е имало такъв медиен комплот срещу един човек, па макар и това да е Борисов. Цели вестници и предавания са не негови опоненти, те са безогледни ругатели на всичко около него, а да не говорим, за тлъстите статии за миналото му, за връзката му с тоя и оня. Галерия, Свободен народ, Шоуто на Слави, какви слуги са БТВ например, след като, да си спомним, никоя телевизия, по никое време от съществуването си, не е чела официална декларация срещу вътрешен министър, като тази срещу Цветанов. Коя личност, кога в новата българска история има толкова предавания срещу себе си??????? А това за безработните и заплатите са откровени хитринки. В най-голямата криза в Света, има фалирали държави, има държави с орязани заплати на 50 и повече проценти, има фалирали и затворени предприятия, има бунтове, но не 100 хиляди в страната, а по 2 МИЛИОНА само в един град. Не мина година от фалита на Гърция и вече е Кипър. Да, заплатите не могат да се сравняват, ама нима не сме имали най-мизерните заплати пре всичките 20, пък дори 50 години назад????? Тия няколко неща са малкото от всичките тлъсти, мазни лъжи писани по горе. Не ми дреме за гербери, социалисти или все едно кои маймуни, дреме ми, че лъжците и крадците викат дружте крадеца. Единия окраде милиарди, ама днес ми дава за пример оня, който си купил 6 апартамента, друг е въпросът, че се оказаха 2, ама нейсе, важна е легендата, защото тя върши работа.

 6. Ето една антитеза: Срещу един германски войник са падали 21 съветски -въпиеща неефективност на СЪВЕТСКИЯ ЕЛИТ. И вместо да бъде потърсена отговорност на цялото им котило, те и досега са по върховете, награждавани с ордени, почитани като светци…
  Системата НЕ Е ПРОМЕНЕНА и при нас – това е само мимикрия. Докато не съумеем да изискваме от нашия елит (който е органична част от съветския) ЕФЕКТИВНОСТ или СМЯНА на (КЛАНОВЕТЕ) НА ЕЛИТА, сме обречени да сме бедни.
  Ще напомня, че дипломната работа на Сергей Станишев е на тема: „Ролята на униформата за повишаване бойния дух на червената армия“…

  • Една теза на антитизата на русофобчето Георге.
   Говориш глупости. 1 немски за 23 руски е немска или саксонска статистика, модел Гьобелс.
   Битите и наеб… търсят оправдание. СССР го няма отдавна, а ти го виниш за некадърността и продажността на бълг. политици. Нещото в главата ти е мухлясало от бездействие и затова дърдориш глупости. НА мухльото все друг му е виновен.Бедни сме зарад слепоци като теб, Продали се, и готови да продадат баща и майка за долари.
   Продали(приватизирали) за стотинки и милионни рушвети икономиката на България на чужденци.
   Затова обедняха държава и народ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s