Метежниците в Сирия използваха химическо оръжие, 16 загинали

680555.JPEGВ резултат на използването от страна на въоръжената опозиция в Сирия на химическо оръжие, загинаха 16 човека, а около 100 пострадаха, съобщи днес министерството на външните работи на Русия.
„Според постъпила от Дамаск информация, рано сутринта на 19 март в провинция Алепо е регистрирано използване от страна на въоръжената опизиця на химическо оръжие, – отбелязват от министерството. – В резултат на взрива на боеприпаси, снабдени с отровно вещество, са загинали 16 човека и са пострадали около 100 „.
„Смятаме случилото се за ново крайно тревожно и опасно развитие на събитията около сирийската криза, – подчертава Русия. – Крайно сериозно сме обезпокоени от факта на наличие на химическо оръжие в ръцете на метежниците, което още повече влошава обстановката в Сирия и води до конфронтация“.
Министерството на външните работи на Русия отново призова трезвомислещите сили в Сирия „да се откажат от насилие и да преминат към реални стъпки, насочени към политическо регулиране след преговори, както предполага Женевското комюнике от 30 юни 2012 година“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s