Михаил Константинов подаде оставка!

o_136377655429307_lSeT3l_image_137192_600x402Проф. Михаил Константинов, председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ обяви на брифинг в петък, че подава оставка.
„Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно”, – заяви Константинов.
“Нито премиерът Марин Райков, нито президентът Росен Плевнелиев, нито „господарят на света” Барак Обама могат да уволнят член на Съвета на директорите на акционерно дружество, дори когато мажоритарен собственик е държавата. Прочетете Търговския закон и Устава на дружеството”, – продължи с коментара си Михаил Константинов.
Професорът беше достатъчно язвителен по отношение на предложенията на Иван Костов, отправени вчера след срещата с министър-председателя Марин Райков.
“Ръководството на малка коалиция поиска три неща от служебния премиер три неща – НСИ да подготвя протоколите от изборите. НСИ нито има желание, нито възможност да стори това, не отговаря на условията на конкурса за фирма, която да направи обработка на резултатите. Второто, софтуерът за броене на бюлетините да бъде достъпен на сайта на ЦИК. Фирмата, обработваща резултатите, не брои никакви бюлетини, тя даже не ги вижда. Фирмата обработва данните от протоколите на избирателните комисии. Третото предложено нещо е протоколите да бъдат сканирани и качени в интернет. В Изборния кодекс е предвидено, не може да молите премиера за това. Човекът си има друга работа – например да търси ксерокси. Искам да поздравя БСП за идеята за ксероксите, която ще доведе до неповторими усещания на ЦИК”, – хвърли ръкавицата Константинов.
„Светът днес“ припомня, че ДСБ и ДПС, както и други партии призоваха служебния премиер да махне от челото на „Информационно обслужване“ дискредитиралият се професор.
Наскоро той обеща да напише чек за 10 000 лева,  ако някой му донесе документ, показващ дори „една-единствена грешка, която да променя изборните резултати”.
Въпреки подадената оставка, обществото продължава да се пита следното – защо има разлика при официалния документ на ЦИК за президентските и местни избори праз 2011 г. като печатно издание и като електронен носител на диск?
Припомняме още, че прословутият Изборен кодекс – пълен с грешки, подвеждания, антиконституционни и неморални постановки, беше създаден от две лица – професорът и Фидосова.
Михаил Константинов през 2011 г. предупреди „В тази смешна игра, наречена „избори“, да не се очаква нищо ново. Защото „аз съм писал методиката на ЦИК…“.
След като ГЕРБ няколко месеца преди изборите привидно сдаде властта, вероятността от изборни манипулации е дори още по-голяма. Тъй като по този начин до известна степен се приспива бдителността на гражданското общество. С други думи – „Вижте, ние не управляваме и следователно не можем да манипулираме изборите”.

На практика изборите ще бъдат проведени от кадри, назначени от ГЕРБ и такива „безпристрастни” и „честни” професионалисти като Константинов. Така че спокойно можем да признаем – създаденото положение е предпоставка за провеждането на манипулирани и нечестни избори.
Сега Константинов подаде оставка.
Да видим коя ще бъде следващата марионетка.

Един отговор на “Михаил Константинов подаде оставка!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s