Партия менте засмука „Трио Българка“ от Протестите, ще влизат в парламента

protestat-si-napravi-partiya-iska-160-deputatiЛидерът на ДГИ изгонен от СДС, бил в борд на общинска фирма

Партията Демократична гражданска инициатива, която ще е ракетоносител на протестиращите около Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев, се оказа менте. Тя не е сред учредителите на СДС. Председателят й Стефан Пеев е променил името на формацията, като е запазил инициалите ДГИ. Истинската – с основател покойният вече дисидент Любомир Собаджиев, в СДС е Движение „Гражданска инициатива“. Пеев всъщност е бил изгонен от нея, както и от СДС-Изгрев.

Питахме го какво работи – казваше „актьор съм, играл съм турчин в „Козият рог“, разказаха пред Дартс нюз седесари от район „Изгрев“ от времето, когато Пеев се е подвизавал в Координационния съвет на организацията. „Никога не разбрахме какво работи“, твърдят те.

Пеев обаче е бивш шеф на борда на общинската фирма „Мебел“ по времето на Софиянски и участник в приватизацията на дружеството.

Сега Пеев е на всички протести в София.

Днес лицата на бунта в столицата Янко, Дончо и Ангел обявиха, че са избрали партията на Пеев като единствената партия, предложила своите изборни листи без да има ограничения за гражданите в тях.

На сайта на партията пише:

„Демократична гражданска инициатива” е изразител и продължител на идеите на онези български граждани, които в снежния 25 ноември 1989 г. се събраха в Южния парк на София за да заявят, че винаги са се чувствали свободни и независими хора, осъзнаващи, че реализацията им ще бъде възможна само при условие, че и останалите членове на обществото се чувстват такива; те изразиха своето убеждение, че за постигането на това условие е необходимо да бъдат организирани и да работят за установяването на демократичен социален ред“.

Това всъщност се отнася за партия Движение „Гражданска инициатива“ на дисидента Любомир Собаджиев.
Източник : Darts news

Реклама

3 отговора на “Партия менте засмука „Трио Българка“ от Протестите, ще влизат в парламента

  1. Защо авторът на материала не е поместил имената на „информаторите“ си от СДС-„Изгрев“. Госпожите Красимира, Сицилия и сестри Пейкови ли се казват? Същите, които превърнаха СДС-„Изгрев“ в отечественофронтовска седянка? През 90-те години във всяка районна столична организация на СДС имаше периоди, в рамките на които биваше замразявано членството на тази или онази местно представена организация на някоя от коалиционните партии на СДС. Това се е случвало и на ДГИ-„Изгрев“, и на други организации. Причината винаги са били наближаващи избори и винаги няколко партии се съюзяваха, за да елиминират временно някоя от най-активните други партии, за да не може да излъчи свой кандидат-депутат. Който е членувал в СДС по онова време, знае тези неща. Стефан Пеев НИКОГА не е бил гонен от СДС, а е бил член на националното ръководство на СДС в средата на 90-те години. Това може лесно да се провери. От ДГИ беше прогонен Любомир Собаджиев, подставено лице с криминално минало, представено като дисидент и капитан (какъвто никога не е бил). В документите, свързани с учредяването на партия Демократична Гражданска инициатива изрично е казано, че тя е продължител на организацията Движение Гражданска Инициатива, основоположена от Собаджиев, но продължила функционирането си без него.

  2. Горният материал е клеветнически. Никой никога не е гонил Стефан Пеев от СДС. Дори напротив, в средата на 90-те години той е член на НКС на СДС (националното ръководство на СДС). Противоречия в СДС-„Изгрев“ имаше, но Стефан Пеев винаги е бил принципен, за разлика от мнозина други. И Пеев, и членовете на партия Демократична Гражданска Инициатива (ДГИ) през 1990 г. наистина членуваха в ДГИ (Движение Гражданска инициатива) с председател Собаджиев, чиито хулигански и подривни действия наложиха изключването му от ДГИ – нещо, което противниците на СДС никога не простиха на Софийската градската организация на ДГИ, която в продължение на години беше гръбнакът на ДГИ. Същите отношения се оформиха и със следващия председател на ДГИ – Тодор Гагалов. За да бъдат избегнати пречките пред политическата дейност на ДГИ, предизвиквани от нескончаемите дела, водени от Тодор Гагалов, се наложи да бъде пререгистрирана партията с видоизменено име, но със същата абревиатура – Демократична Гражданска инициатива (ДГИ) с председател Стефан Пеев. Някои от старите членове на предишното ДГИ не подновиха членството си. Около вдовицата на Собаджиев също се бяха групирали някои от членовете на ДГИ от провинцията, но тази група не участва активно в политическия живот на България. Горният неверен и клеветнически материал има два източника – 1) позабравен, известен в миналото журналист, когото Пеев публично обвини в безпринципно политическо пребоядисване и 2) неколцина бивши СДС-активисти от р-он „Изгрев“, които превърнаха местния клуб на СДС в махленски клюкарник..

  3. тия момченца, голяма каша забъркаха, та да видим дали народа ще им прости ….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s