Нашите олигарси в паника, губят милиони в Кипър

34934В секретните сметки на кипърските банки се пазят огромните банкови вложения, които родните олигарси са потулили в Кипър. Няма роден милионер, който да не притежава сметки в банките там, каза финансовият експерт Кольо Парамов по TV7.

Според него, българските милионери са потулили над 1 млрд. евро в кипърските банки. Вчера Ройтерс съобщи, че 100 милиона са само официално декларираните суми в банките на острова.

Парамов е сигурен, че тези суми са натрупани в годините на криминалния преход, а това означава, че са съмнителни. Парамов е категоричен, че кипърското правителство ще успее да защити сметките на гражданите си, но няма да може да направи същото със дебозитите на олигарсите.

„Светът днес“ припомня, че президентът на Русия Владимир Путин, по време на предоставянето на руския кредит на Кипър преди време, поиска пълния списък на руските олигарси, които скатават парите си в кипърските банки. Тогава правителството на островната държава отказа да предостави списъка. Вчера Русия, пък, отказа да се притече на помощ на Кипър в този труден за държавата момент, в който тя е заплашена от пълен и тотателен банкрут.

03630434Банките на острова на Афродита са затворени, а гражданите могат да теглят не повече от 250 евро на ден, за да покриват жизнените си нужди за оцеляване.
Според финансиса Кольо Парамов, това е твъде опасно и за такива държави от ЕС, каквато е и България.

Световните наблюдатели са на мнение, че кипърската финансова криза е дело на задгранични финансови и правителствени амбиции, най-вече от САЩ, които целят сриването на еврото и неговото обезценяване, убеден е Парамов.

Специалистът твърди, че американски са интересите, които стоят зад тази катастрофална инвазия, чиято цел била прокарване на друго финансово влияние. Ако Кипър не успее да се измъкне от тежката ситуация, последиците ще са непоправими за целия ЕС.

Анализаторите са убедени, че отказът на Русия да помогне на островната държава вчера, е дело на кръга около Дмитрий Медведев. Както е известно, президентът на Русия Владимир Путин отказа каквито и да са коментари по кипърската криза, но Медведев си позволи няколко такива, наричайки поведението на ЕС и правителството на Кипър поведение на „слон в стъкларски магазин“. Путин дори отказа среща с министъра на финансите на Кипър с обяснение, че посещението не е в предварителния му график.

EUROZONE-CYPRUS-124278-275875Припомняме, че наскоро един от водещите геополитици в България Валентин Вацев за сетен път каза, че в Русия има двувластие, визирайки разнопосочната политика, която, особено във външнополитическата сфера, налагат Путин от една страна и Медведев от друга. Геополитици са на мнение, че поведението на Русия по казуса Кипър е грешка, която ще изхвърли северната славянска страна извън международното съревнование в региона. Припомняме, че Кипър е на една ръка разстояние от Сирия, а след отказа на Русия да се разположи чрез активно присъствие в разработката на газовите находища на островната република, Русия се е самолинчувала за дълго в региона.

3 мнения за “Нашите олигарси в паника, губят милиони в Кипър

  1. Ще им лапате патките на олигарсите. Лъжат ви от начлото на прехода , всеки ден , за всичко , а вие покорни роби само се хващате за палците. Кипърска банка няма да позволи влоговете на клиентите им да пострадат. А вие дето нямате 2 лв на кръст можете само да злобеете и да завиждате на тия , които ви измъкнаха собствените ви пари. Жалки глупаци

  2. Njama kak rusnacite da se namesjat. Ima stri “ v sila“ tajni strateficeski sporazumenija mezdu tjax i Amerika / Anglija/Francija – pobeditelite ot 2 sv vojna. Imat si drugi prioriteti, ne ce ne im se iska. I kato si znajat tricavoto polozenie si pazjat naj vaznoto.

Вашият коментар