БСП ще купува роми?

d186d0b0d180d187d0beЧетири ромски партии ще надуват вота за БСП на парламентарните избори. Това се разбра след пленума на социалдемократическата партия, състоял се на 16 март 2013 г., който сътвори коалиционната рамка. Въпреки съпротивата, която е налице спрямо досегашните партньори в лицето на „Евророма“ на Цветелин Кънчев

img_9416

583959-l

и „Рома“ на Тома Томов,

zx620y348_312631

социалдемократите от БСП ще подпишат споразумение с още две ромски фондации. Това са пловдивската партия „Национално движение единство“ и „Солидарност“. Председател на Националното движение е Никола Иванов. Движението е свързано с Цар Киро.

04-3

„Светът днес“ припомня, че на последните местни избори през 2011 г. синът на Цар Киро Ангел бе водач на партийна листа. Вторият ромски партньор е лидерът на „Солидарност“ Христо Младенов, който пък е известен като Месаря, заради месокомбината му в Летница.
На пленума на БСП нямаше скандали около коалиционното партньорство.

Коалиционната рамка с ромски и финансови мотиви бе гласувана за 5 минути.

Около днешното изявление на министър-председателя Марин Райков за противодействието на купуването на гласове стана ясно, че един купен глас на гласоподавател за тези избори ще струва 100 лева. Колко ще похарчи БСП в името на бъдещата власт, за сега не е известно. Кой ще спонсорира мероприятието, също.

Нашата проверка установи, че на изборите за президент и вицепрезидент през 2011 г. „Национално движение единство“ e взело участие с двойката Сали Шабан  Ибрям – Валентина Гоцева, които са спечелили 41 837 гласа или  1.24% , от които 2 613 гласа или 5.38% от чужбина, по данни от ЦИК.

Откриваме и друго: „Нов скандал се задава на политическия небосклон – две формации ще се борят за името “Единство”. Едната е на седесарите Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Ваньо Шарков. От името на другата пък синът на Цар Киро – принц Ангел, се е кандидатирал за общински съветник. Тя се казва политическа партия “Национално движение Единство” с лидер Никола Иванов. И съществува от четири-пет години, признава шефът й пред “Стандарт”.

Да, това е принц Ангел, който има формацията си от над 4 години и прави гордо самопризнанията си през „Стандарт“.

Синът на Рашкови – Ангел, е водач на листата в изборите за местна власт в община Садово на партия „Национално движение “Единство“, създадена от 8 ромски формации.

Там четем още от изповедта на Принца: “Не може друга фирма да взима името на нашата фирма. Ако Надежда Нейнски и Мартин Димитров регистрират подобно нещо, ще сезирам прокуратурата”, размаха пръст лидерът на дублираното “Единство” Никола Иванов. Той признава, че на миналите избори е претърпял неуспех. “Никой не можа да разбере за нас, едва събрахме 40 000 гласа. Ще участваме обаче в парламентарните избори догодина. Вече търсим коалиция. Може с ГЕРБ”, показва размах политикът.”

На пръв поглед много странно, но само на пръв. Но си струва да припомним и още едни изказани в близкото минало мисли. Тези на Цар Киро, който в дните около вълненията в Катуница посочва политическите си покровители: “Цялата работа е, че тия хора са от една листа за изборите, а ние сме от друга”, казва Величеството. И съвсем простодушно дообяснява: “Аз се обърнах към ГЕРБ и сега много ги е яд… Моят син Ангел е №1 в листата на Национално движение “Единство”.

„Ще подкрепим ГЕРБ. Говорихме. Няма да кажа с кого, какво, що. Те са направили сондажи, разбрали накъде сме се ориентирали и ето отговора им”, каза тогава Цар Киро.

А това е съратникът на ромския бизнесмен Жоро Черния – Христо Младенов. На снимката шефът на ромската партия „Солидарност“ е пременен в униформа на генерал от КГБ, за която е броил… 20 000 долара! Нестандартното облекло всъщност е негов предизборен костюм за совалки из циганските махали. Едно е Ицо Месаря, а съвсем друго – Христо Генерала!

Снимка Блиц

Снимка Блиц

E, този път не е с ГЕРБ коалицията, а с БСП.

Но, карай да върви! То, май, е едно и също.

Реклама

2 отговора на “БСП ще купува роми?

  1. На президентските избори над 76% от циганите подкрепиха БСП – Калфин/Данаилов. Вероятно и сега ще го направят, ако им платят достатъчно. Надявам се да се обърне специално внимание за резултатите от секциите в циганските квартали, за да се види кой ще напазарува най-много гласове.
    Бих препоръчал да вземат парите предварително и след това да си гласуват по съвест.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s