Проф. Вучков: „Изумен съм от простотията на родната политическа класа“

Стига сте представяли Кунева за Жана дАрк и Индира Ганди взети заедно, каза проф. Юлиян Вучков

„Нашите политици ме изумяват всеки ден. Няма по-голяма простотия от простотията на родната политическа класа. Изумен съм от езика, от липсата на култура на тези хора. Това са дрънкащи, мрънкащи същества“, – каза проф. Юлиян Вучков в петъчния си коментар по TV7.

„Вижте хъшлашките им изяви. Та нима можем да очакваме нещо от тези хора?! Това не са мислещи същества! Те не са интелектуалци. А страната ни трябва да бъде управлявана от високо интелектуални хора, с голям обществен и граждански опит“, – допълни Вучков.

Професорът квалифицира отказа на ГЕРБ от плоския данък така: „Това е безобразие! Ето, сега е 9 часа. Ако ГЕРБ искат да спечелят изборите, да го отменят веднага този плосък, имперски данък! Да, БСП го въведоха, сега обещаха да го отменят, но всички знаем, че няма да го направят. Лъжат и едните, и другите“, – разгорещен продължи професорът.

Вучков обвини българския народ, че никога не се е учил от грешките и пропуските си от време Оно до днес. „Нашият народ се ръководи само от чувствата си. Той се самонавива и чака невъзможни неща. А всички ние трябва да очакваме реални неща, не фантазии, които бушуват в главите ни“.

imagъъъъъъъъesПо отношение на Меглена Кунева, професорът попита кои са тези незнайни „почитатели“, които я подкрепят, а партията й назова „смешна и малка партийка“. Вучков добави, че всеки ден се срещал с хора, които почти се парализирали само след споменаване името на Кунева. „Защо телевизиите говорят за Кунева като за Жана дАрк, наместват я в съзнанието на хората като светица и Господ с рокля. Та нима не е ясно, че заради такива хора като нея, които не мислят, когато говорят, страда целия български народ“, – разярено продължи проф. Вучков.

Професорът начере Меглена Кунева папагал и латерна, повтаряща като зубрачка всичко, което била низустила, което са й казали външните й покровители. Според него, Кунева нямала въображение, но затова пък имала предостатъчно самочувствие. Вучков подчерта, че помни времето, когато госпожа Кунева била преследвана от един журналист, който й задавал въпроса „Защо не спасите АЕЦ „Козлодуй“, а Кунева отговорила с „Не ме питайте на тази тем“. Проф. Вучков акцентира в TV7, че Кунева навремето направила комбина с Франция, която искала да строи в румънската Черна вода своя централа. И Кунева се продала на французите без притеснение, обвини професорът. „Баста! До тук!“, – отсече вечният коментатор.

„Ами Даниел Вълчев, който представя Кунева като Индира Ганди? И той мечтае да стане пак поне министър. И затова се представя за много заслужил в образованието. Бил въвел матурата! И какво от това? Някой ще провери ли колко изкараха учениците със средно образование, които в училище имаха в дипломите си 4, 5 или 6, а при кандидатстването в университетите изкараха двойки? Виж какво, Вълчев, нещата не опират до матурите, а до учебните програми, които са бъкани и претъпкани с безброй излишности. Горките наши ученици, та те купуват цели чували по 10 учебника. Къде го има това, толкова бездарни учебници? Но някой продължава да ги издава, защото министрите се въртят в Министерството на образованието като чиновническа мафия. Тя не се е сменяла вече 23 години“, – отсече професорът.

„Ангела Меркел и САЩ нямат право да командорят целия свят! Защо? Защото те нанесоха на света непоправими вреди. Ние трябва да обърнем погледа си към Източна Европа. Стига с тези евроструктури! До гуша ми дойде от тях!“, – емоционално завърши проф. Юлиян Вучков пред TV7.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s