Президентът на Кипър прехвърлил 20 млн евро в английска банка?

6923ъъъъъъъъъъъъъъъъ71.JPEGПрезидентът на Кипър Никос Анастасиадис заяви днес, че „никой не може да се изключи от разследване“ на обстоятелствата, довели страната до банкрут. Държавният глава подчерта, че това се отнася и за него „като президент и гражданин“, се казва в съобщението на Анастасиадис, публикувано в сайта на прес-службата на правителството.
Президентът направи изявлението във връзка с появилите се в средствата за масова информация съобщения, че фирми на негови близки вероятно са прехвърлили от сметките си в Кипърската народна банка (КНБ) над 20 млн евро в банки във Валикобритания. КНБ подлежи на ликвидация в рамките на реструктуризацията на банковата система в страната.
Държавният глава нарече обивиненията „опит да се оклеветят фирмите, свързани с него и семейството, за да се нанесе удар не само срещу президента, но и да се заблуди народа относно виновниците, довели страната до банкрут“.
Според думите на Анастасиадис, идващият вторник, когато следствената комисия ще пристъпи към работа, той ще призове председателя и членовете да проучат най-щателно обвиненията, както и всички други аспекти от икономическата трагедия“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s