ГЕРБ спечели 550 000 лева само от лихви, 15.2 млн лева за „извънредни разходи“

volen_siderov_boiko_borisov„Извънредни разходи“ в размер на 15.2 млн. лева си е позволила ГЕРБ, стана ясно от отчета на бойковата партия пред Сметната палата, информира „Труд“.
Разходите са формирани от текущи разплащания, разходи за заплати и консумативи, за покупката на три нови автомобила за нуждите на партията. Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов внесе яснота по темата, казвайки: „Взели сме едно старо „Волво“ и един „Фолксваген“ и то на пазарни цени“.
Истината е, че ГЕРБ е имала „извънредни разходи“ не само за 2012 г., но и за 2011 г. – в размер над 23.5 млн. лева.

За 2012 г. ГЕРБ има приходи от държавна субсидия в размер на 24 млн. лева. Но това не е всичко. Партията на Бойко Борисов има печалба и от лихви по депозити. А именно: до края на декември 2012 г. ГЕРБ държи в банки над 28.6 млн. лева. Т.е. от лихви в партийната каса са постъпили 550 000 лева. През 2011 г. печалбата от влоговете е била около 1.1 млн. лева.

През 2012 г. ГЕРБ са направили дарения за различни благотворителни каузи в размер на 3.5 млн. лева, показват документите.
Отчетите на всички парламентарни партии са внесени в Сметната палата. Крайният срок за това изтече на 31 март, а до месец държавният проверяващ ще трябва да ги провери.

За 2012 г. БСП отчитат постъпления от членски внос в размер над 1 млн. лева, како и дарения от физически лица в размер на 118 000 лева. Тук фрапиращото е следното: всеизвестно е, че БСП почти не събира членски внос, поради напредналата възраст на електората си, поради ниските им пенсии, поради тежката финансова криза, ударила електората въобще, както и поради нарасналото несъгласие с политиката на БСП сред редовите членове. Специалисти препоръчват специална и компетентна проверка за така обявените приходи от членски внос за партията на Станишев.

БСП ще теглят кредит в размер на 2 млн. лева, с който ще финансират кампанията си, става ясно от близки до „Позитано“ източници.
Меглена Кунева също обяви, че има намерение да тегли кредит за целта. До момента няма яснота как ще бъдат обезпечени двата кредита – с гаранция чрез лично имущество или по друг начин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s