Изроди правят „демокрация“ в Сирия

 

 

 

 

Damaged buildings are seen in Juret al-ShayahВ Сирия продължава войната между живота и смъртта.

Настъпи пролетта и дърветата напъпиха за нов живот, топлотата стопли екзотичните цветчета и обиктовените жълти глухарчета…Всяка тревичка иска да живее, всяко цветче гледа към синьото небе…

И, вървейки през разцъфналия град, съвсем не ти се иска да мислиш за нищо тревожно и печално – но тревогата се спотайва зад всеки ъгъл тук…Най-обидното е да умреш през пролетта, когато всичко наоколо се е устремило към живота, към света, към топлещото слънце и надеждата…

Не успя още Сирия да се прости със студентите, убити в резултат на терористичния минометен обстрел в столовата на архитектурния факултет, –  и пристигна друга шокираща новина от Алепо, показваща варварството на бойците от „опозицията“. Терористите сътвориха зверство в кюрдския квартал Шейх Масуд. Атакували джамията Хасан, убили всички, които били вътре. А проповедникът на умерения ислям Хасан Сафи-Ед-Дина убили със средновековна жестокост: отрязали му главата и я окачили на минарето на джамията, а тялото провлачили по улиците на квартала и оставили за всеобщо наблюдение.

Това е второто чудовищно убийство на свещенослужител през последния месец. Припомням: в Дамаск на 21 март беше взривена джамията, в която четеше проповеди известният богослов Мухамад Саид Рамадан Ал-Бути. Тогава заедно с него загинаха повече от 40 човека, сред които неговият внук и много млади хора.

Престъпността продължава: на 31 март в столичния район на Мезза около джамията Ал-Акрам е взривен миниран автомобил. Един човек е убит в резултат на терористичния акт.

В провинция Хомс в град Тел-Калях терористи убиват 10 мирни жители – главно жени и деца. След призив на мирни граждани се намесва армията и ликвидира престъпниците.

А в провинция Дейр-Ез-Зор бандитите правят крупна диверсия на нефтените находища, нанасяйки огромна вреда на икономиката на страната. Те подпалват 9 находища, огромни вреди са нанесени на три от тях. Според съобщение на министерството на минералните ресурси на Сирия, нанесените вреди са в размер на 4670 барела нефт.

Диверсии, терористични актове, варварски убийства, средновековни кланета…Как да ви разказвам за всичко това на фона на тази прекрасна пролет? Но трябва. Трябва, за да знаят хората на кого изпращат оръжие Западна Европа и монархиите от Персийския Залив. За да знаят хората кой в Сирия се бори за демокрация. За да знаят, че САЩ се крие зад красивите думи за „борба за свобода“ и “ права на човека“…

 

САЩ и НАТО всячески се опитват да прикрият своите марионетки, защитавайки ги от всички обвинения. Но злодеянията им говорят сами по себе си

 

Всички помнят следното: колко време САЩ крещяха за това, че използването на химическо оръжие е недопустимо от страна на която и да е държава. А когато метежниците използваха ракета с химическа бойна глава против мирните жители на район Хан Ал- Асал в провинция Алепо (това се случи на 19 март), то дори това не принуди Запада завинаги да се откаже от метежниците. Напротив, западните политикани се опитаха да оправдаят злодеите. Заместник главния секретар на НАТО Александър Вершбоу заяви, че НАТО до момента няма потвърждение, че сирийската „опозиция“ е използвала химическо оръжие и дори не знае за наличие на каквото и да е оръжие от страна на бойците там.

Следва да отбележим, че самите метежници се опитваха да обвинят в използване на химическо оръжие правителството на Сирия. Ако имаше дори малко подозрение в това, НАТО би имало съвършено друга риторика. Числото на жертвите веднага щеше да е завишено няколко пъти, средствата за масова информация биха говорили по друг начин, призовавайки за незабавна агресия към Сирия. Ако официалните представители на НАТО отричат, че в Сирия е използвано химическо оръжие, отричат и наличие на пострадали от това хора, излиза, че е ясно кой го е използвал това химическо оръжие, нали?!

 

Как Западът вече две години поддържа имиджа на метежниците и светът ги нарича „борци за свобода“?

Това не се постига трудно. Когато метежниците приличат толкова много на фашистите, обикновено се използват откровени лъжи

Неотдавна бившият кореспондент на американския телевизионен канал CNN Амбър Лион съобщи, че журналистите са заставяни откровено за лъжат за събитията в Близкия Изток. Информацията минава през рецензия и се пуска в ефир фалшифицирана. Истината не е нужна на никого. Самата журналистка дълго време  снимаше народното въстание в Бахрейн, но репортажите й (които тя снима, рискувайки живота си и дори дълго беше в бахрейнски затвор) се оказаха непотребни, защото съдържанието беше неизгодно за САЩ. Затова пък САЩ се стремят да се разправят с непокорното ръководство на Сирия – и сълзливите репортажи за „страданията на народа от режима на Асад“ се възприемат от ръководството на CNN благосклонно. Хонорарите на журналистите се заплащат не за извършената работа, а в зависимост от съдържанието на репортажите – ако материалът е угоден, хонорарът се заплаща, ако отстъпва от определената линия – за никакво заплащане не може и да става дума, материалът не се пуска в ефир.

 

Не отстъпва и катарската „Ал Джазира“, която изигра важна роля за оправдание на натовските бомбардировки над Либия и сега се опитва да играе същата роля в Сирия. Но много от арабските нации вече не се доверяват на тази телевизия, която се захранва от нефтените долари на монархическия режим на Катар. Неотдавна палестинци демонстрираха в чест на Деня на земята в град Сахнин и на мероприятието пристига снимачна група от телеканала „Ал Джазира“. Палестинците прогонили екипа, защото телевизията не отразява обективно събитията в Сирия. Те скандирали „Ал Джазира – вън“ и „Сирия – свободна земя“. Това е първият случай, в който арабски народ протестира против информационната политика на катарския телевизионен канал. Когато в Тунис се провежда манифестация по повод убийството на опозиционния политик Шукри Блаид (с когото се разправят, защото се изправя срещу „Мюсюлманските братя“ и разобличава наличието на територията на Тунис на лагери за тренировка на екстремисти, които после отиват в Сирия), – сътрудниците на „Ал Джазира“ пристигат да снимат демонстрацията, но получават отпор от участниците в нея. Те скандирали: „Не на Америка, не на Катар“.

А християните в пролетна Сирия празнуват Пасха. Свещенослужителите телите се молят на Бога за мир в страната и призовават народа към сплотеност пред лицето на всички трудности. Хората вярват, че древната страна ще устои и победи.

Автор: Елена Громова

 

 

5 отговора на “Изроди правят „демокрация“ в Сирия

  1. А Елена Громова , иска ли да и пусна клип на убийства точно в Сирия на есадови убийци, за да види кого в действителност подкрепя. Иска ли да и изкарам всичко изконсумирано през последните 24 часа на свирепи есадови жестокости, как се измъчват пленници, и се убиват по бавен и мъчителен начин, с множество намушквания с нож, и доубиване с камъни и отломки от разрушена сграда. Иска ли да и покажа видео кадри на обезглаваявяния от есадови убийци на обикновени хора, и хвърлянето им в кладенци и помийни ями. Наемници били в Сирия. Че хората се борят за правото си на живот. право отнето им преди 44 години от Есад старши. Аман и бактън от платени подръжници на злото, а след това обвиняват пак други за наказанията която съдбата ги наказва, че децата им се раждат недъгави, с умствени дефорамции. Злото в случаят в Сирия не са въстаниците, а са убийците на Есад.

  2. Статията е много правдоподобна! Всичко е истина, парите на запада и нефта правят от тази държава руини!!!

    • ЗАЩО ТОГАВА НЕ СИ В САЩ ИЛИ НЯКЪДЕ НА ЗАПАД, КЪДЕТО НЯМА КОМУНИЗЪМ, А НАРОДА (НЕ МИЛИОНЕРИТЕ…!) БЛАГОДЕНСТВА В ТАКА ЖЕЛАНАТА ОТ ТЕБ „ДЕМОКРАЦИЯ С ПАЗАРНА ИКОНОМИКА“ ???

  3. Това са абсолютни глупости !!!! Ни най-малко не отговаря на истината !!!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s