Китай купува националната авиокомпания на Кипър

698162.JPEGКитайската инвестиционна компания „И Сянда“ има интерес да закупи кипърската Cyprus Airways. Това се казва в изявлението на националния авиопревозвач на Кипър.
В документа се съобщава, че представители на китайската компания са започнали преговори с ръководството на Cyprus Airways в министерството на финансите на Кипър. „Разбрахме, че китайски инвеститори се интересуват от сделката, но за сега не можем да обявим наличието на договор“, – се отбелязва в изявлението.
През последните години Cyprus Airways преживява финансови трудности. В условията на банкова криза и рязък спад на икономическата активност в страната финансите на компанията значително се влошиха. Държавата нееднократно оказва финансова помощ, за да спаси авиопревозвача. Пред декември миналата година компанията получи повече от 70 млн. евро.
В началото на март тази година стана ясно, че Еврокомисията е започнала разследване, за да изясни съответства ли помощта на действото в ЕС законодателство. Еврокомисията изрази съмнения за ефективността на програмата по реструктуризация на авиокомпанията, която предполага съкращаване на авиофлота от 11 на 6 самолета.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s