Млад британски журналист, снимащ филм за бездомните, умря от студ на улицата

698145.JPEGМладият бригански журналист Ли Халпин, който снима документален филм за бездомните, реши в продължение на седмица да нощува на улицата, за да изучи по-добре героите на бъдещия си филм. Както съобщи днес полицията на град Нюкасъл, разположен в северо-западната част на Англия, поради преохлаждане младият човек е починал. Тялото на 27-годишния Ли Халпин е било открито в изоставена сграда в западната част на града.
Тази седмица в Нюкасъл, както и в голяма част от Великобритания, е извънредно студено, температурата през нощта пада до – 4 градуса.
Ли Халпин издавал в Нюкасъл списание „Новел“, посветено на култура. Той водел и авторско предаване в една от градските радиостанции. Последният му проект трябвало да бъде документален филм за живота на бездомните.

Миналата неделя журналистът написал в блога си в „Туитър“: „Имам намерение да остана през следващата седмица на улицата в западната част на Нюкасъл. Една седмица ще спя където ми падне, ще моля за храна и ще получавам благотворителна такава, както другите хора, които нямат покрив над главата си. Ще си говоря с бездомните и ще се постарая максимално да се потопя в начина им на живот“.
Както каза един от приятелите на Ли Халпин Даниел Лейк за покойния млад журналист, „той се превърна в жертва, опитвайки се да привлече вниманието върху случващото се с бедните“.

Един отговор на “Млад британски журналист, снимащ филм за бездомните, умря от студ на улицата

  1. Е, успял е-потопил се е изцяло в живота и несгодите на бедните и бездомните.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s