Скандал в БСП Монтана, активисти се оттеглят

thumb_large5919Общинският съвет на БСП – Монтана оттегли д-р Емил Константинов от листата за народни представители на Коалиция за България в 12 МИР и д-р Константинов подаде писмено заявление за оттеглянето си, до ръководството на БСП, с което общинската организация на БСП – Монтана остана без представител в листата. Това съобщиха от пресцентъра на БСП Монтана.

На свое заседание, 14-тата конференция на Общинската организация на БСП – Монтана, предложи на Националния съвет на БСП, водача и предложените кандидати в листата за народни представители в 42-то Народно събрание от 12 МИР, да бъдат членове на БСП от партийните структури от област Монтана.
Националния съвет на БСП на свое заседание от 26 март, не взе предвид нашите предложения и определи водача на листата за 12 МИР – Монтана, както второто и десетото място за коалиционни партньори.

Общинският съвет на БСП – Монтана, със свое решение от 27 март 2013 г., предложи на Националния съвет на БСП, предвид късата листа, липсата на действени структури и слабото влияние на коалиционните партньори в област Монтана, кандидати на коалиционните партньори и гражданската квота да бъда издигани след 5 (пето) място в листата. Второто място в листата за народни представители в 12 МИР, с цел мотивиране на партийните структури и мобилизиране на членовете и симпатизантите на БСП в областта, да се заеме от кандидат предложен от Областния съвет на БСП – Монтана. ОбщС на БСП предложи за второто място председателя на Общинския и Областния съвет на БСП д-р Емил Константинов. Областния съвет на свое заседание от 29 март 2013 г. предложи на НС на второто място в листата д-р Константинов и последващите кандидатури на общинските организации на БСП Берковица, Лом, Бойчиновци, Медковец, Чипровци и Брусарци.

НС на БСП отново не прие нашето предложение и наложи на второто място Румен Йончев – председател на ЗНС. Партия, с която БСП няма подписано коалиционно споразумение, и която е член на дясната Европейска народна партия (ЕНП), в която членува и ГЕРБ.

Ние не приемаме липсата на диалог между ръководството на БСП и местните сруктури на БСП в Монтана, както и липсата на чуваемост относно предложенията ни за местен водач и издигане на местни социалисти в избираемата зона на листата. Смятаме, че предложенията на ръководството на партията се разминават с организационно-политическите принципи и традиции в БСП и не създават предпоставки за победа на изборите.
Източник: Монтана днес

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s