Горбачов обвинява правителството на Путин в „потъпкване на гражданските права“ | The Times

Mikhail-Gorbachev-gorusma-yaparken-458Бен Хойл
Михаил Горбачов обвини настоящото ръководство на Русия в „потъпкване на гражданските права“, пише The Times.
В публикуваното вчера интервю 82-годишният Горбачов заяви, че при Путин страната „буксува“, че президентът е обкръжен от „лъжци и корупционери“, и се „страхува“ от руския народ, съобщава авторът на статията Бен Хойл.
Горбачов бил „поразен“ от броя на спорните въпроси, приети за последната една година. „Ако опънем нишка между тези закони – всичко това е настъпление срещу правата на гражданите. Това посто ме поразява. Не трябва да се страхува човек от своите хора, дявол да го вземе!“ – казал той.
„Хората очакват от него действя, които да въстановят диалога, очакват открит и искрен разговор“, – добавя той. В противен случай „Русия ще започне да се носи по течението, както айсберг в Ледовития океан“.
Горбачов казва в интервюто, че подкрепил Путин по време на първия му мандат, но вече отношенията им се „развалили“. „Оттогава направих много изявления от критично естество…Той се срива. Веднъж каза: „Трябва да се укори езикът на Горбачов“, – завършва интервюто си екс-президентът на СССР в The Times.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s