Руски десантни кораби влизат в Сирия през май

698ъъъ486.JPEGГолемите десантни кораби от Тихоокеанския фолт на Русия „Адмирал Навелский“ и „Пересвет“ във втората половина на май ще влезнат в сирийското пристанище Туртус, където е разположена руската военно-морска база, съобщи днес чрез ИТАР-ТАСС Главният щаб на руския флот.
„Отрядът кораби ще изпълнят в Средиземно море редица учебно-бойни задачи на военно-морския флот на Русия. Една от главните задачи е доставката на товари до сирийското пристанище Тарсус през втората половина на май“, – каза представител на флота пред агенцията.
Тихоокеанският флот не участваше в ученията в акваторията на Черно и Средиземно море и неговото бойно взаимодействие с корабите от другите флотски руски сили ще бъде осъществено през летния период, поясни източникът от Главния щаб.

Отрядът кораби от Тихоокеанския флот на Русия тръгна от Владивосток на 19 март, за да изпълни бойни задачи в районите на Тихия и Индийския океан.
Според източника, освен в сирийския Тартус, руските кораби ще влезнат в пристанищата на редица други държави от региона, в това число във Виетнам и Иран.
Както съобщи в петък прес-службата на Министерството на отбраната на Русия, отрядът кораби от Тихоокеанския руски флот се движи към Суецкия канал, който ще бъде преминат в средата на май.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s