На изборите в Австралия партията на WikiLeaks очаква победа в половината щати

698891.JPEGНовата австралийска партия „Уикилийкс“ има немерение на предстоящите избори през септември тази година, да се бори за места в сената в три от 6-те щати в страната – Виктория, Западна Австралия и Нов Южен Уелс, събощи днес директорът на предизборната кампания на партията Грег Барнс.

„Смятаме, че партията има добри шансове за победа във всеки от трите щати“, – подчерта Барнс.

Основният кандидат на новата партия на парламентарните избори ще бъде основателят на „Уикилийкс“ австралиецът Джулиан Асандж, който продължава да бъде в посолството на Еквадор, опитвайки се така за избегне екстрадицията в Швеция, където го обвиняват в сексуален тормоз. Асандж нееднократно е заявявал, че зад опитите на британските власти да го изхвърлят в Швеция се крият плановете на САЩ.

Както отбеляза Барнс, в близко време партията ще определи и партньора на Асандж за парламентарните избори, който ще заеме мястото му в сената, ако Асандж бъде избран, но не съумее да се измъкне от Великобритания. Според думите му, в случай на победа на Асандж на изборите „ще възникне такава ситуация, при която избирателите от щата Виктория ще изберат кой ще представлява интересите им в сената“. Банс каза също, че „правителството на Австравлия до момента не си мръдна пръста, за да окаже на Асандж политическа и дипломатическа помощ, за да предотврати неговата екстрадиция в САЩ“.

Грег Барнс подчерта, че участието на партията в парламентарните избори не е само предлог за създаване на юридическа предпоставка за връщането на Асандж в родината. „Ако имахме подобна задача, Асандж можете просто да влезе в сената като независим кандидат и да се надява на победа“, – поясни ръководителят на предизборната кампания на новата партия.

Както съобщиха по-рано представители на партията, главният акцент в предизборната платформа на „Уикилийкс“ е бъде откритостта и отчетността на работата на правителството и защитата на гражданските права.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s