Маргарет Тачър умря, Фейсбук завря от попръжки

hist_uk_20_thatcher_margaret_number_10Няколко секунди след информацията за смъртта на бившия министър-председател на Великобритания Маргарет Тачър социалната мрежа завря от „съболезнования“. Дори във Великобритания имаше ликуване. Желязната лейди беше най-спорната личност във Великобритания, приживе тя предизвикваше лавина от радикални емоции. Хората от островната страна настояват погребението й да НЕ бъде за сметка на държавата. Направихме малка подборка на мненията от социалните мрежи, както и коментари около смъртта й.

– @MarkAmesExiled – Надявам се, че погребението на Тачър е предварително приватизирано. Не си струва още веднъж да обременяваме данъкоплатците.

– @OliverBullough – Никога не съм желал смъртта на някого, но някои некролози чета с голямо удоволствие.

– @KieranRogers96 – Тачър беше най-ненавижданата жена в британската история. Никога не съм виждала толкова много хора да се радват от нечия смърт.

– @mykkym1 – Смея да се надявам, че торите не са планирали организирането на скъпо погребение с държавни пари за мисис Тачър. Не можем да си позволим това, пък и болшинството не иска.

– @PunkHammer – Достатъчно е да кажа, че детството и юношеството ми бяха препълнени с горест и злост, вместо с радост и щастие.

Margaret_Thatcher_(Retouched)– @NICKolausBAUER – Желязната лейди умря. Струва ми се, че ако не беше тя, апартейдът щеше да приключи значително по-рано.

– @ashes1627 – Историята ще запомни Тачър като лейди, която не се боеше от собствените си убеждения.

– @Matthew__Lloyd – Всички, които пишат „Почивай с мир, Тачър“ явно се знаят, че тя унищожи цели шахтьорски градове и отрови живота на работническата класа.

– @AsaWinstanley  – Заради Тачър измираха цели градове. В южен Уелс и до днес има места, които така и не се оправиха от разрухата и социалния разпад след закриването на шахтите.

– @edwardlucas – Маргарет Тачър, почивай в мир. Ти спаси Британия и помогна за унищожението на СССР, империята на злото. На фона на това всички твои грешки бледнеят.

– @DanHannanMEP – Маргарет Тачър пое деморализирана и мизерна държава, а я остави богата, уверена в себе си и свободна. Тя е най-великият министър-председател.

– @communist_party – Поразително е да се чете това, което пише в средствата за масова информация за смъртта й. Та тя нанесе толкова огромна вреда на работническата класа.

Margaret-Thatcher-poz-verirken-396Thatcher-loc– @totallyW – Да не забравяме, че именно политиката на свободния пазар, която лансираха Тачър и Рейгън, е семето на тази рецесия, която преживява светът днес.

– @SKHowarth – Не мога да си представя как хората от Източна Европа  ще скърбят за смъртта на Тачър.

– @MickFactoryBoy – Днешните тори завършват започнатото от Тачър – „Нека работническата класа си знае мястото“.

– @SirBlibofDoh – Смъртта на един човек е трагедия, а унищожението на милиони работни места – статистика.

– @ainegrainne – И да я обичате, и да я ненавиждате, все тая. В западната политика тя беше колос. А вашите писания в най-добрия случай са позьорство.

Един отговор на “Маргарет Тачър умря, Фейсбук завря от попръжки

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s