Главният мюфтия призовал мюсюлманите да гласуват за ГЕРБ

0403138В специално писмо главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи е призовал имамите в страната да гласуват за ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори, съобщава вчера в. „Галерия“. Мюфтията посъветвал имамите да подкрепят Бойко Борисов, защото бил в топли отношения с турския премиер Реджеп Ердоган. Писмото е изпратено в сряда, 3 април, посочва изданието и уточнява, че то е част от мащабна кампания на ГЕРБ и близки до партията среди за овладяване на вота на българските мюсюлмани.

Стратегията включвала все по-бързото интегриране на цялото българско население към бъдещия балкански център Анкара. Това са и част от глобалните планове на САЩ за следващите две десетилетия. В много от най-новите разработки на Белия дом Турция е сочена като бъдещ стълб в Европа и близък съюзник на Щатите. За Бойко Борисов е отредена ролята на комисионер в сделката за България.

IMAM-1Очевидно договорката за сътрудничество е станала в Правителствена болницата, където главният мюфтия посети Бойко Борисов, който беше хоспитализиран, преди да подаде оставка заради високо кръвно налягяне. В друго писмо преди това Мустафа Алиш Хаджи призоваваше имамите да гласуват за Народната партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) на Касим Дал, пише „Галерия“.

Един отговор на “Главният мюфтия призовал мюсюлманите да гласуват за ГЕРБ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s