Севернокорейскитe балистични ракети са готови за пуск

SРакетите „Мусудан“, разположени до град Вонсан в североизтока на КНДР, са готови са пуск. Това съобщава агенция „Киодо“ с препратка към Министерството на отбраната на Япония, което във връзка със заплахата премина на денонощен режим на работа.
На бойни позиции на източното крайбрежие на Северна Корея са разположени десетки ракети от различен тип, предават японските средства за масова информация. Болшинството от тях са ракети „Мусудан“. Смята се, че те имат поразяващо действие на около 3-4 хиляди км. Еспертите предполагат, че в случай на неуспешен пуск Пхенян е готов за паралелно пускане на друг вид ракети.
По-рано се появиха съобщения, че севернокорейски специалисти са завършили пълната подготовка за пуска на ракетите. Шефът на МВнР на Южна Корея Юн Бен официално потвърди информацията за транспортирането на севернокорейските ракети към източното крайбрежие на КНДР и заяви, че Пхенян е готов за пускането на ракетите „във всяка минута“.
Южно-корейската преса, на свой ред, събощава: независимо от ескалацията на конфликта Пхенян продължава да приема хуманитарна помощ от сеулска частна организация Eugene Bell. Тя доставя в КНДР медикаменти за болните от тубелкулоза. Последната пратка е на стойност $ 600 хиляди.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s