Репетиция за погребението на Маргарет Тачър в Лондон

7069пппппппппппппппппп96.JPEGГенерална репетиция за погребението на бившият министър-председател на Великобритания Маргарет Тачър започна през изминалата нощ в Лондон, участват стотици военнослужещи.

Траурните мероприятия, които вероятно ще бъдват посетени от повече от 2 хиляди гости, включително кралицата на Великобритания Елизабет II, ще бъдат в сряда.
Репетицията започна около 05.00 часа лондонско време. В тъмнина военнослужещите от три рода войски изпълниха задачата си в определените за целта столични райони. На безлюдните лондонски улици оркестрите изпълниха траурни маршове на Шопен, Бетовен и Менделсон. Автомобилът-катафалка понесе условния  ковчег из смълчаните улици.

По време на нощната операция конен впряг премина по маршрута, който трябва да се преодолее в сряда, по време на церемонията, която ще се състои в катедралата Свети Павел. На зазоряване беше проведена още една репетиция – покритият с националния флаг ковчег се спусна по огромните стълби на парадния вход на катедралата. Мисията е възложена на военнослужещи от подразделения, които са участвали във Фолклендската война през 1982 г.
Маргарет Тачър почина на 8 април на 87-годишна възраст от инсулт. Тялото й ще бъде кремирано.
Източник: английски медии

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s