Земята е обречена: физикът Стивън Хокинг съветва да бягаме от планетата

remote_image_428ce88f50Известният британски астрофизик Стивън Хокинг, влизащ в десетката на гениите на съвременността, смята, че човечеството спешно трябва да започне да завладява други планети. В противен случай хората няма да изкарат на Земята и хиляда години, смята авторитетният учен.

1_22_042707_hawking_floatsПо време на лекция в един от медицинските центрове в Лос Анджелис 71-годишният Стивън Хокинг призова хората активно да усвояват космоса, съобщи CBS. „Трябва да разберем как функционира Вселената и тогава ще можем да я контролираме. По-често гледайте към звездите, а не под краката си. Дори ако животът ви е тежък, винаги може да откриете кауза, с която да преуспеете“, – каза великият физик.

41180Хокинг смята, че хората не трябва да се „окопават“ на Земята, а да тръгнат из космоса. Ученият не изключва съществуването в отделни райони на Вселената на биологичен живот, но мисли, че контактът с него няма да донесе на човечеството друго, освен страдание. „По-вероятно, притежаващите съзнание извънземни форми на живот ще бъдат за нас огромна опасност. Не изключвам дори Земята да бъде покорена и разграбена от извънземни. Спомнете си какво се случи, когато конкистадорите доплуваха до Америка. Не мисля, че участта на човечеството ще бъде по-розова от тази на индианците“, – заяви Стивън Хокинг.

117797_650_433Знаменитият физик говори за необходимостта от търсене на нови планети за заселване не за първи път. За първи път той заяви това през 2006 г. Съдбата на Стивън Хокинг е поразителна. На 21 години му поставят страшна диагноза: „амиотрофична склероза“. Това е неизлечимо заболяване на централната нервна система, което в САЩ наричат болестта на Лу Хериг. Обикновено хората с такава диагноза не преживяват и десет години, но Хокинг успешно се бори с недъга си вече половин век.

0700810---hawkingBlackHolehawkingHawking-Curleyphoto_verybig_3953stephen-hawkingjpg-413f3735435d91dastivyn-hoking-getty_cb54970c66Последните години физикът е прикован към инвалидния стол. Ученият може самостоятелно само да докосва лицето си. Той общува с хора с помощта на компютър, който преобразува мислите му в монотонна „метална“ реч. При това съзнанието на учения е напълно нормално. През 2007 г. той престоя в условия на безтегловност, а преди две години Барак Обама му връчи Президентския медал на Свободата – една от най-висшите правителствени награди за граждани.

Един отговор на “Земята е обречена: физикът Стивън Хокинг съветва да бягаме от планетата

  1. Тоя само като го гледам и ми става лошо. Пък като чета глупостите му – съвсем. А бе тоя не знае скорост какво е, нито пък че скорстта на светлината не е константа, а взел да пише статии и книги. Че му и вярват, кретените му недни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s