Откраднаха имущество от военни бази на НАТО във Великобритания за 280 000 паунда

Prince Harry mans the 50mm machine gun on the observation post aЗа последните две години от военните бази в юго-източната част на кралството е изчезнало имущество на обща стойност 230 хиляди паунда. Изчезнали са четири автомобила Land Rover, медни тръби, водолазни шлемове и битова техника.

camp-bastion17Както съобщава ВВС, британското Министерство на отбраната „работи, за да изчисли кражбите и да предотврати подобни инциденти в бъдеще“.
Парламентаристът Лоуренс Робъртсън, избран от град Тюксбъри, около който се намира една от най-големите бази на НАТО заяви, че мащабите на кражбите шокират. Според думите му, „е твърде обидно, че армията губи имущество в такива количества“.

post-3-13410449163086Само от базата в Тюксбъри липсват предмети на стойност 15 хиляди паунда, но случаи на кражби са констатирани и в многобройните бази в Уилтшир, Съмърсет и Бристол.
От януари 2011 до декември 2012 година са извършени 97 кражби. От военните бази липсват автомобили Land Rover на стойност 75 хиляди паунда. Изчезнали също медни тръби на стойност 35 хиляди паунда, водолазни шлемове на стойност 20 хиляди паунда, няколко прахосмукачки, прибори за нощно виждане, сушилни за дрехи.
Според Робъртсън, „тези, които са отговорни за безопасността на базите, трябва да положат значително по-големи усилия за гарантиране на реда там“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s