ЦВЕТАНОВ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП!

cvetan-cvetanowЯвор ДАЧКОВ

Цветан Цветанов се инати и не напуска политиката, но не знае, че политиката вече го е напуснала. От него остана само яйцевидната обвивка. Той е черупка, която не спира да говори, но нищо от това, което казва или прави, вече няма значение.

Неговата милиционерска страст да послушва чуждите разговори поради липса на собствени мисли му взе главата в политическия смисъл на думата. Не е лошо да се помисли и как да му се потърси съдебна отговорност. Той е много подходящ за въвеждането на оздравителен за българската политика прецедент – осъден министър, който ефективно излежава присъдата си в затвора.

Тук е мястото да кажа, че не споделям общия ентусиазъм от прокурорската проверка за незаконното подслушване. Прокурорите удариха Цветанов политически, но го запазиха от съдебно преследване.

Поне на този етап. Техният доклад всъщност казва, че е имало подслушване, намерени са веществени доказателства и дори конкретни извършители, но не се стига до поръчителя. А в конкретния случай той е най-важен, защото става дума за бивш вицепремиер и министър на вътрешните работи, който е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Опитите да бъде прикривана вината на Цветанов правят съпричастни с неговите престъпления всички, които се опитват да го скрият. От Цацаров до Борисов и партия ГЕРБ, които днес го защитават.

Няма нормална страна в света, в която при такива обстоятелства виновникът да вика „Дръжте крадеца“ и да продължава с предизборните си обиколки, все едно че нищо не се е случило, а институциите да вдигат безпомощно рамене, защото единственият и единствено възможният заподозрян не е написал собственоръчно „Подслушайте Станишев, Кристалина, Кунева и Цветелина“.

За пореден път се опитват да ни направят на глупаци, като ни казват, че анонимни служители на СДОТО обикалят София със специално оборудване и подслушват наред, защото така им е щукнало. Не просто глупаво, а направо е абсурдно някой да твърди, че Цветанов не е нареждал тези подслушвания. Ако прокуратурата гарантира сигурността и неприкосновеността на служителите в МВР и проведе с тях задълбочени и професионални разпити, тя ще стигне до Цветан Цветанов. А ако и той бъде разпитан по-внимателно, ще се стигне и до Бойко Борисов, създателя на Цецо и главния виновник да стигнем дотук.

Между другото „килърите“ бяха осъдени само въз основата на свидетелски показания, дадени от криминално проявени типове, които лъгаха на няколко пъти.

Не виждам защо прокуратурата да не прояви доверие в показанията и думите на служители на МВР, които очевидно са изпълнявали заповеди. И още нещо – реакцията на Бойко Борисов по този скандал показа, че той е изпаднал в тежка зависимост от бившия си вътрешен министър. Само много компрометираща информация и страх от нейното изнасяне може да мотивира Борисов да заяви категорично, че Цветан Цветанов няма нищо общо с незаконните подслушвания и не би направил такова нещо.

От гледна точка на политиката това е самоубийствено поведение. Цветанов вече е политически труп, който тежи персонално на врата на Бойко Борисов. От гледна точка на политическата логика той не може да си позволи да го влачи през изборната кампания, защото от тук нататък само ще губи гласове, колкото и пари да се платят за благоприятна социология.

Цветанов е в пълна изолация, която тепърва ще се задълбочава. Фактът, че Борисов е готов да рискува изборите заради мълчанието на Цецо, е най-красноречивото доказателство за естеството на тяхното управление. Управление на мутри, вършили заедно престъпления. Редно е и заедно да си платят сметката.
Източник: Галерия

4 отговора на “ЦВЕТАНОВ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП!

  1. Не е той поръчителя.И той е просто извършител.Някой с много пари е поръчителя,например Цветан Василев(Корпоративна търговска банка),особено щом и Цветелина(бориславова) е подслушвана.

  2. Голяма масовка – всички червени олигофрени пишат ли, пишат в НЕТа. Другарки и другари, тук количеството не стига, ТРЯБВА И АКЪЛ!
    Ние си траем, ще изтърпим до изборите, а след това МАСОВО ще гласуваме и ПАК ЩЕ ПРАТИМ в ОПОЗИЦИЯ БСП и ДПС, пълни БЕЗРОДНИЦИ такива.
    Да видим дали ще имате наглостта и след изборите да се опитвате да налагате мнението на ЧЕРВЕНИТЕ КРЕСЛЬОВЦИ над ВОЛЯТА НА НАРОДА.

  3. Бойко да ходатайства за цецо-убавецо килия с южно изложение. А най-добре – две!

  4. Цецо 6 апартамента,ще ми липсва този олигофрен.Толкова е прост че ми е мъка за българите,който избираме такива като него,не подозирайки какво ще последва.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s