БЕЛИТЕ ГАЩИ НА СТАНИШЕВ – за морала на кандидатите за слава на Станишевата партия

originalМартин Захариев – гражданска квота, трети в листата на кандидат-депутатите от 23 МИР. Шоумен, близък приятел и колега на Моника Йосифова, бивш издател на българския „Плейбой“, един от 27 -та граждани, подписали през 2007 година предложението за издигане кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София, активен участник в организацията и провеждането на рекламните предизборни кампании на НДСВ, съвместно с Моника Йосифова, автор на изказването в сп.“Тема „от 2005 г., че „В душата си обаче мразя режима на комунистите отпреди 1989 и неговите поименни герои (Вероятно, в тома число и Димитър Станишев!- б.а. ). Възхищавам се от Берлускони, а Тони Блеър ми е симпатичен. Харесвах Маргарет Тачър„. Дали шоуменът си дава сметка, че да си поклонник едновременно на Блеър и Тачър е шизофренично, а да харесваш политиката на М. Тачър е скандално за един бъдещ депутат от „лява“ европейска партия. Единственият логичен въпрос е: „Какво прави в листите на БСП това политическо недоразумение?“

д-р Емил Райнов – водач на листата за кандидат-депутати на КБ в Ловеч; личен лекар на Сергей Станишев, известен с некадърното ръководство на НЗОК и нереализираната здравна реформа по време на управлението на тройната коалиция.

Антон Кутев – водач на листата за кандидат-депутати на КБ в Силистра; преторианец на Сергей Станишев, известен със сравнението, че БСП за българина е като заразяване със СПИН, както и със своето мълчаливо и високоплатено присъствие като представител на държавата в Съвета на директорите на ЧЕЗ, ограбвали по най-нагъл начин беззащитния народ от Западна България в т.ч. и София.

Петър Курумбашев – водач на листата в 24 МИР, шоумен от групата на кукувците, прославила се със саркастични скечове по отношение на ръководители на БСП през годините, богат човек, собственик на ВЕЦ и фотоволтаични паркове, които вдигат цената на тока за бита; пренебрежително снизходителен към форумите и електората на БСП.

Татяна Буруджиева – водач на листа в Разград, доцент по политическа комуникация, началник на кабинета на председателя на БСП, автор на гафовете на Станишев – оценката му за СПИН-скандала, „анонимния“ сигнал за подслушването, избора на Пламен Орешарски за бъдещ министър-председател, тюрлю-гювеча с партньорите в „Коалиция за България“, капана с референдума за „Белене“, показал при глобалната мобилизация на БСП и всеможните партньори в т.ч. и ВМРО, недостигането дори на гласовете от подписката за обявяване на референдума, с предел от 550 000 гласа- 7,87% от имащите право на глас, пълнатата идеологическа безпомощност, в която е потънала БСП и др. През годините е била ръководител на проект на тема „Анализ на имиджа на президенството на Петър Стоянов“ през 1997 година, ръководител и координатор на проекти за анализ, финансирани от Демократическата комисия на САЩ, Отворено общество на Сорос и фондация „Карнеги“, близса приятелка и колега на Моника Йосифова.

Петър Кънев – гражданска квота, второ място в листата във Велико Търново, бизнесмен, богат човек, един от учредителите на финансово-брокерска къща „7 М“ заедно с Красимир Георгиев – „Фронтиер“, направили състояние от валутните курсови разлики в перода 1991 – 1994 година, любимо занимание на дейците от криминалния преход, довели и до фалити на 11-те банки през 1996 година; активен участник в предизборния щаб на Петър Стоянов за президентската кампания през 1996 година, собственик на родиостанция „Инфорадио“ – рупор на „синята идея“ през втората половина на 90-те години; купува си избираемо място в листите на КБ чрез изготвянето на рекламните материали на БСП за изборите в собствената си печатница „ДЕМАКС“.

Пламен Орешарски – водач на листа за кандидат-депутати на КБ в гр.Варна, предложен за министър-председател. Близък съратник на Иван Костов като негов зам.-министър на финансиите в оглавяваното от него правителство в най-мракобесните години на антикомунизма, зам.председател на националното ръководство на СДС до 2003 година когато е предложен за кандидат на СДС за кмет на София, с последвало снето политическо доверие от сините поради зависимостите му от хазартния бос Васил Божков-Черепа; финансист без значимо участие в сделките по дълга до 1996 г., в борбата с негативите от въвеждането на мораториума върху плащанията по външния дълг и високопрофесионалната работа по въвеждането на паричния съвет през 1996 г.; неолиберален икономист, специализирал в САЩ и Великобритания, никога ясно не формулиращ идеите си; отказал се от активна политическа дейност през 2003 г.; любител на женската красота,излъчвана от студентките му, но в същото време близък приятел на Татяна Дончева и Моника Йосифова.

Георги Терзийски .- втори в листата на КБ в, до скоро депутат от групата на РЗС в 41 НС, пример на съвременен политически номад, няма нищо общо с каузата на БСП на съвременния етап.

Румен Йончев – ЗНС – коалиционен партньор или гражданска квота?; втори в листата на КБ в Монтана. Представител на Земеделски народен съюз на Личев, който е един от първите членове като българска политическа формация на Единната Народна Партия от 1998 година и активно участващ във всички форуми и инициативи на партията, както на европейско, така и на световно ниво. Всичко е ясно, но какво прави в листата на БСП – член на Партията на европейските социалисти – основен противник на ЕНП на всички избори в Европа. Имайки предвид, че Сергей Станишев е председател на ПЕС, заначи ли това, че е възприета линия на дружба и сътрудничество с ЕНП, т.е. с ГЕРБ?!?

Ана Ананиева – 11 в листата за кандидат-депутати на КБ от 24 МИР; напориста дъщеря на Нора Ананиева – отстранена от длъжността секретар на Столична община преди 1989 заради участие в „голо хоро“ и обявила се впоследствие за репресирата от тоталитарния режим, предала Александър Лилов и пристанала на Андрей Луканов през 1990-1991 година, участвува във фирма „Мариус“заедно с Иван Йорданов Костов и Мариус Маринов през лятото на 1991 година ; създател и скрит акционер в ловешката групировка „Литекс Комерс“. Две районни организации на БСП в София – „Възраждане“ и „Младост“ в продължение на няколко години отказват да лансират дъщерята Ана Ананиева за ръководни изборни длъжности в БСП и в държавата поради явен кариеризъм, високомерие , пренебрежение към редовите социалисти и отказ за работа на низово ниво; през 2012 година, с помощта на Теменужка Теофилова – бивш зам.кмет на Столична община преди 1989 г. и председател на Движението на жените- социалистки в община „Оборище“, само за един месец е зачислена в ОПО в район „Оборище“, предложена и избрана за делегат на конгреса след зачисляването си в първичната партийна организация и е избрана за член на НС на БСП; включена е на второ място в листата на район „Оборище“ за парламентарните избори 2013 г.; любимка на бизнесмени с дебели вратове от България и Грузия, както и на Сергей Станишев и Георги Кадиев.

2 отговора на “БЕЛИТЕ ГАЩИ НА СТАНИШЕВ – за морала на кандидатите за слава на Станишевата партия

  1. Да така е ,Александър Сталийски,Снахата на Киро Киров и др. подобни в момента не ми идват на ум.В българия винаги така е било или трябва да си човек на някой или да си „някой човек“,случайни свиркащи и викащи от улицата не е имало и няма да има ,такъв е българския манталитет.А не забравяйте старото правило-Всеки народ заслужава управниците си-против кого и защо се крещи-правим се на много умни,красиви и т.н.Да,ама не!!!

  2. Ами „истинска лява партия“ с „още по-истински кандидат-депутати социалисти“. То не е и за смях. Жалко за хората, които ще гласуват за тези отрепки. Особено за младите им сподвижници. Предполагам, че на по-голямата част са им дадени пари или им е обещана някаква работа, а другата част просто в момента заемат разни такива и ги е страх да не си загубят работата. Жалко за зависимия българин и стоящия в нисък приклек толкова години. Дано се осъзнае.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s