Жириновски: САЩ разиграват руската следа в Бостън, за да увеличат финансирането на ПРО

5146Както смята Владимир Жириновски, САЩ разиграват „руската следа в Бостън“, за да увеличат бюджета си за разполагане системите за ПРО в Аляска и в други части в Тихоокеанския регион, информират руските медии.

„Необходим им е враг – има го Чим Чен Ун, но, както виждате, всичко вече утихна“, – каза Жириновски.
„Но се появява руска следа, кавказка, чеченска, отново всичко може да се разиграе успешно, – смята Жириновски. – За първи път чеченците излизат на световната сцена, но ако това е американска постановка?“

Политикът изрази подозренията си, че по време на мероприятието в Бостън имало кучета, надушващи взривни вещества – по-рано по време на маратона в Бостън никога не присъствали кучета. Жириновски каза, че „бостънската полиция е закупила дадено количество взривно вещество“ и предложи да се сравни то с вече взривеното по време на маратона – а ако изведнъж се окажат идентични?

Заподозреният за терористичния акт Джохар Царнаев е бил задържан няколко часа след търсенето му. Специалните части го хванали в дома му в Уотъртаун. Акцията е проведена с употребата на сълзотворен газ и светлинно-шумови гранати. Царнаев се криел в лодка, разположена в задния двор. Полицаите се опасявали, че той ще е облечен с жилетка, заредена с бомби.

Джохар Царнаев е изгубил много кръв и се нуждае от медицинска помощ. Според данни, той е получил силно изгаряне на краката, опитвайки се да взриви устройството. По-рано в престрелката с полицията бе убит брат му Тамерлан Царнаев.

В резултат на взривовете по време на Бостънския маратон загинаха трима човека, в това число едно дете, стотици бяха ранени.
Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че братя Царнаеви нямат нищо общо с Чечня.

„Всеки опит да се свърже Чечня с Царнаеви, дори те да са виновни, са клевета. Момчетата са израснали в САЩ, техните възгледи и убеждения са оформени там. Корените на злото трябва да се търсят в Америка“, – каза Кадиров.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s