Китай продължава да се тресе: ново земетресение

highres_00000402122284.jpg.1000x297x1Земетресение с магнитут 5.0 разтресе в неделя китайската провинция Сичуан, където в навечерието на подземния удар с магнитут 7.0 загинаха, по последни данни, 180 човека и около 11 хиляди бяха ранени.

По данни на Китайския сеизмологичен център, новият подземен трус е бил фиксиран в 04;53 часа пекинско време в Лушан и Цюнлай (провинция Сечуан). Егицентърът е на дълбочина 16 км.

Мнилата събота в същия район бе фиксиран още един земен трус с магнитут 7.0. В резултат на удара на стихията, по последни данни, загинаха 180 човека, около 11 хиляди са ранени, 24 човека са изчезнали.

Според оценката на сеизмолозите, в пострадалия район продължава завишената сеизмична активност. В надечерието на земетресението в събота са регистрирани повече от 1160 подземни тласъка с магнитут от 3 до 5.

В района на бедствието има спасителни отряди и медици. Достъпът до редица неселни места е затруднен, поради повторните земетресения, които направиха недостъпни по-рано разчистените участъци от жп и автомобилни пътища.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s