Празник за легализиране на марихуаната в САЩ се обърна в стрелба

Image:Изстрели се чуха в град Денвър, щата Колорадо, където в градския парк по време на празник за легалирането на марихуаната се събраха десетки хиляди хора. В тълпата настана паника, двама човека бяха ранени и незабавно настанени в болница.

Неизвестен откри огън, докато почти 80 хиляди граждани се прегръщаха помежду си в знак на солидарност и палеха цигари с коноп, пише  The Australian. Свидетели са чули поне три изстрела. Хората се хвърлили да бягат от парка. Според думите на представителя на местната полиция Сони Джексън, двама човека са били ранени, настанени са в болницата, животът им е вън от опасност.

121107125131-marijuana-colorado-legalize-monsterМероприятието е било проведено под усилен полиейски контрол. Полицията е била на коне и с мотоциклети. Мерките са предприети, след като в началото на седмицата трима човека загинаха по време на спортния маратон в Бостън – на улицата се взривиха две бомби, трима човека загинаха, в това число едно дете.
Членът на група Smart Colorado, която агитира против легализацията на марихуаната, направи изявление, че тържествата с масова употреба на леки наркотици „изпращат на останалата част на страната и на целия свят ясен сигнал за това, какво представлява щата Колорадо“.

21122-990x620Празникът за легализацията е известен под наименованието 4/20 – отбелязват го знак на това, че Колорадо и Вашингтон са узаконили употребата на марихуана. Впрочем, двата щата и до днес чакат основание за решението си на федерално ниво, за да започват официалните продажби на марихуана.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s