Откриха неизвестна човешка популация

EV401048Сензационно откритие направиха американски генетици: съществува Y-хромозома, която е почти два пъти по-стара, от най-древните човешки представители, предаде Meddaily.

dna2Оказало се, че носител на хромозомата е починал жител на южна Каролина на име  Алберт Пери.

Max Planck Forscher Prof. Dr.Svante Pääbo entschlüsselt Neandertaler-GenomОбразците ДНК били получени от роднините на починалия. Няколко години преди смъртта му била изпратена тъкан в изследователската компания.
За какво става дума: всички мъже наследяват Y-хромозомите по мъжка линия. Всички ние имаме общ „предтеча“ – „генетичен Адам“. Смята се, че той е живял преди 60 000 до 140 хиляди години. Но дадената хромозома не е успяла да се вмъкне в общото генеалогично дърво. Т.е. тя няма предци и потомци.

human-dnaЕкспертът Майкъл Хамър от Университета в Аризона решил да изследва този случай, започвайки търсене из всички база данни. В резултат, починалият нямал никакво отношение към „генетичния Адам“. Хромозомът, за който става дума, се разминал с основната линия на развитието на човечеството преди около 338 хиляди години.
Но възрастта на най-древните открити останки на съвременния човешки вид са от примерно 195 хиляди години.

defaultРодствениците на хромозомите все пак се намерили в африканската база. Нещо подобно било фиксирано у 11 жители на камерунско село. А това означава, че в древността хората от съвременния вид са се смесили с друга неизвестна популация хора, която впоследствие напълно изчезнала.

Във връзка с това генетиците смятат за необходимо да проведат изследвания върху генома на хора, живели дълги години на юг от Сахара.

6 отговора на “Откриха неизвестна човешка популация

  1. Ами възможно е починалият изобщо да не е човек а примат,т.е човекоподобно със известни умствени способности нещо като питекантроп или кроманьонец !!!

  2. Това е родът на змиите. Създатели на Мицрайм. Дошли от Сириус.

  3. Този човек явно е афро-американец.Не става ясно как и защо след като е умрял неговите близки тръгнали да изпащат негово ДНК за изследване? Въобще обикновено ДНК се използва за откриване на престъпление или генетични заболявания. С цел да продължат да изсмукват държавни средства разни институти и научно изследователски центрове пускат от време на време сензационни новини в медийното пространство за да се види че правят нещо важно и полезно. А на практика си клатят краката . Това с пълна сила се отнася и до военно промишления комплекс, където голяма част от отпуснатите средства изтичат в безсмислени проекти и изследвания.

  4. В САЩ могат да открият само някоя стараа Европеиска консерва.Името му е европеиско ??

    • Та нали в САЩ живеят над 20 милиона негри внесени като роби от Африка навремето. От там е и връзката с Африка.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s