Преди смъртта си Тамерлан Царнаев позвънил на майка си и казал, че я обича

400-1Веднага след взрива на маратона в Бостън по-големият от братя Царнаеви позвънил на майка си и, смеейки се, я уверявал, че всико е наред. СЛед няколко дена той отново разговарял с нея по телефона и предупредил, че ги преследва полицията. Последните думи, които Зубейдат Царнаева чула от сина си, били: „Мамо, обичам те“.
Както съобщава The Wall Street Journal, няколко часа след това на Зубейдат Царнаева позвънила дъщеря й и със сълзи на очи съобщила, че 26-годишният Тимерлан, заподозреният в извършването на терористичния акт, е мъртъв.

Тамерлан Царнаев беше убит по време на престрелка с полицията миналия четвърък в предградие на Бостън. По-малкият му брат 19-годишният Джохар, ранен в шията и крака, беше арестуван в петък и сега е в тежко състояние, намира се в болницата и е под охрана. Сътрудниците от ФБР вече получиха от него някакви показания в писмен вид.
В същото време родната леля на Царнаеви, живееща в Торонто съобщи, че са започнали да й звънят със заплахи.

„Звънят ни, заплашват ни, казат ни, че трябва да напуснем Канада, – разказа Марет Царнаева на ИТАР-ТАСС. – Да, вероятно наистина е време да заминем. Не открихме в тази държава това, което ни обещаваха – демокрация“.

Царнаева също подчерта, че ще се върне в къщи само с телата на племенниците си. Самата тя е сигурна, че САЩ няма да дадат Джохар и да разкажат истината.
„Тези момчета са насъскани. Умишлено ги направиха врагове на САЩ. Те са жертва на заговор“, – смята Марет.

Сътрудниците на специалните служби са разпитали в Бостън съпругата на Тамерлан Царнаев Кетрин Ръсел. Тя заедно с 3-годишната си дъщеря живее в САЩ. За да стане съпруга на Царнаев, момичето е приело исляма и е спазвало религиозните правила, носила е хиджаб. Липсват архивни записи за брака между Царнаев и Ръсел.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s