Блогъри откриха следи на специалните служби в терористичния акт в Бостън

Анализирайки фотографиите от финала на бостънския маратон, американски блогъри откриха подозрителни лица в униформи от частната охранителна фирма The Craft

2Докато американските власти разпитват Джохар Църнаев, обвинен в организиране на терористичния акт в Бостън, конспиролози повдигат алтернативни версии около случилото се. На сайтовете на Natural News и Info Wars са вдигнати снимки, от които се виждат не по-малко от пет лица, които са обути в униформи на Battle Dress Uniform, но отгоре са облечени с еднакви черни куртки с логотип под формата на череп, който много напомня официалната емблема на подразделенията на „морските котки“ (SEAL).

Освен SEAL, този логитип се използва и от частни военизирани фирми, в които влизат ветерани от специалните части на ВМС: това са знаменитите „Блекуотър“, прославили се с убийството на мирни иракчани, но, според блогърите, на фотографиите са били запечатани и сътрудници с близки задачи до тези на охранителната фирма The Craft International.

4Ползвателите на сайтовете откриха, че мъжете се намират в непосредствена близост до мястото на произшествието, недалеко е спрял автобус с монтирана сателитна чиния за връзка, а веднага след терористичния акт сътрудниците са били забелязани с оръжие и гайгеров брояч.
Но най-важното – ползвателите на сайтовете забелязаха, че раницата, в която се е намирало взривното устройство, много приличала на тези, които носели сътрудниците от The Craft.

h_50791645.jpg.1000x297x1Някои телевизионни канали, в това число „Русия 24“, добавиха в репортажите си около вероятната съпричастност на The Craft фотографиите на две лица, които блогърите и някои средства за масова информация по-рано нарекоха заподозрени за терористичния акт. Впоследствие се оказа, че това са обикновени зрители, които нямат отношение към бомбите.

1Версията за участието на The Craft в организирането на теракта подхвана и радиоводещият и публицистът Алекс Джонс, известен с това, че той сътворява теории за заговор около всички актуални политически събития и произшествия. По-рано той заяви, че терактът е планиран и организиран от властите в САЩ, за да обвинят в това радикалите-консерватори от републиканското движение „Чаено парти“. Едва по-късно той изложи и друга теория – според него, терактът е трябвало да отвлече вниманието от прубилкуването на доклада за издевателствата върху арестувани в секретните затвори на ЦРУ, който доклад хвърлял сянка върху администрацията и Джордж Буш-младиши, а и върху Барак Обама.

craft_violencia_problemas1Самото присъствие на The Craft на финала на Бостънския маратон не е подозрително – организаторите са могли да ги наемат за гарантиране на безопасността. Но блогърите забелязаха още един детайл. През февруари 2013 г., два и половина месеца преди терористичния акт, в САЩ е застрелян най-прославеният снайперист на САЩ Крис Кайл. Увидително съвпадение: той е един от основателите на The Craft. Според конспиролога, Кайл е бил в течение на планиращата се „спецоперация“ по време на бостънския маратон, но е искал да попречи, заради което е бил ликвидиран чрез инсценирано покушение.

f070ccad71d806213d61c07207aee999Нито властите в САЩ, нито прес-службата на The Craft не реагираха на конспиративната версия. По всяка вероятност те няма и в бъдеще да реагират – вината и отговорността на братя Църнаеви около теракта се смята, по всяка вероятност, за доказана, и версите на Алекс Джонс и другите неизвестни конспиролози от интернет никой до момента не приема за сериозни.

За убийството на Крис Кайл (и видео) http://worldtodaybg.com/2013/02/03/%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80-1-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B8/

По матириали от чуждестранни СМИ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s