Смъртно наказание за Джохар Царнаев

20130419-620A9D40C2F25D40-0-0-DD1F55EC-2A483964AF292F0B.jpegОфициалните обвинения срещу Джохар Царнаев са вече факт. Младежът от Киргизия, заподозрян в организиране на терористичния акт по време на Бостънския маратон, беше обвинен в болницата, където попадна след задържането му, а в момента е с многобройни рани.

Царнаев е обвинен за употреба на оръжие за масово унищожение – по този член го заплашва смъртно наказание.

По-рано телевизия CNN, позовавайки се на източник от болницата съобщи, че Царнаев-младши може частично да изгуби слуха си, защото полицаите използваха силни шумови гранати, опитвайки се да го заставят да напусне лодката, в която се криеше.Полицията се съмнява, че Царнаев ще заговори когато и да е, защото при задържането му е ранен в гърлото. В момента младежът отговаря на въпросите на следователите с кимане на глава, понякога – писмено. За сега лекарите не разрешават на полицията да се застоява в стаята му прекалено дълго.

714323.JPEGАмериканските специални служби разпитаха и Катрин Ръсел – вдовицата на брата на Джохар Царнаев Тамерлан. Тя тъврди, че нищо не е знаела за плановете на съпруга си, а за това, че мъжа й има общо с терористичните актове в Бостън, жената чула за първи път в новините. Адвокатът на Ръсел подчерта, че подзащитната му не е забелязала подозрително поведение у мъжа си след 15 април.

Тамерлан и Джохар Царнаев са заподозрени в извършване на терористичния акт на финала на Бостънския маратон на 15 април, в резултат на който бяха ранени почти 200 човека и загинаха трима. Братята започнаха престрелка в Масачузетския технологичен университет, убивайки един полицай, а после избягаха с „Мерцедес“, – пише АР. 400-1Майката на братята твърди, че ФБР „е следила синовете й пет години“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s