Сорос финансира гръцката опозиция, ненавижда немците

cq5dam.web.1280.1280.jpegГолям отзвук предизвика публикацията на авторитетния немски делови седмичник Wirtschaftswoche, базираща се на попаднали в редакцията сензационни документи. Журналистите от Германия твърдят, че американският инвеститор дава пари на гръцката партия СИРИЗА, преследвайки лични цели.

В статия немското списание твърди, че Джордж Сорос финансира втората по популярност в Гърция политическа партия СИРИЗА. Според Wirtschaftswoche, финансистът е организирал пътуването на лидера на ляворадикалната коалиция Алексис Ципрас в САЩ, по време на която гръцкият политик се запознал с представители на американския политически елит, получавайки така своеобразна „зелена светлина“ за Гърция.

Немските журналисти предполагат, че Сорос иска да използва партията на Ципрас като своеобразен педал за натиск в Германия. Коалицията СИРИЗА отдавна е известна със своята антигерманска риторика и рязката си критика към Ангела Меркел.

„Защо Сорос спонсорира подобни антикапиталистически подстрекатели като Ципрас с неговите тиради против Германия? Сорос иска да си отмъсти на Германия“. Близки до семейството на Сорос хора отбелязват, че той изпитва „ненавист към Германиs. „Той преследва само личните си интереси по отношение развитието на Европа и Германия“, – се казва в статията на Wirtschaftswoche.

Някои гръцки аналитици разглеждат интереса на Сорос към местните леви радикали от друга гледна точка. СИРИЗА активно и отдавна сътрудничи с неправителствени организации от Гърция, финансирани от Сорос. Коалицията подкрепя сексуални, етнически и религиозни малцинства. Много хора наричат политиката на тази партия антинационална, защото лидерите й отрицат геноцида на гърците от Мала Азия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s