Тамерлан Царнаев два пъти развалял проповед в джамията в Кембридж

CAMDANSAYFA_namazУбитият мъж, заподозрян за извършването на терористичния акт на маратона в Бостън, постоянно посещавал джамията, намираща се недалеко от мястото, в което живеел. За последната половин година той два пъти развалял службата, започвайки спор с проповедника.

На 16 ноември миналата година Царнаев изказал несъгласието си към предложението на свещеника да се отбележат американските национални празници наравно с рождения ден на пророка Мухамед. Става дума за Деня на независимостта и Деня на благодарността.

Няколко месеца по-късно, на 18 януари, 26-годишният мюсюлманин бил възмутен от това, че борецът за граждански права тъмнокожият американец Мартин Лутър Кинг бил обявен за велик човек. Тамерлан дори нарекъл проповедника „лицемер“, в отговор на което бил помолен да напусне джамията.
Царнаев продлъжил да посещава същиия харм и след събитията през януари, но други инциденти не последвали.

По-рано майката на Цараеви събощи, че тъкмо тя е причината братятя да открият исляма. Направила го, за да сложи край на постоянните вечерни запои, наркотици и момичета. Недависимо от недоволството на бащата, майката сама станала религиозна и дори сложила чадра. Впоследствие Тамерлан изоставил разгулния си начин на живот, станал много по-скромен и се оженил за момиче от италианско семейство, приемайки исляма.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s