Американските медии превърнаха терористичния акт в Бостън в шоу

590vz01Разследването около взривовете по време на маратона в Бостън продължават и журналистите се хващат за всяка подробност. Много американци са недоволни от това, че средствата за масова информация правят шоу от терористичния акт, обръщайки внимание на несъществени за следствието, но ярки детайли, и правят необосновани изводи, пишат руски медии в САЩ.

Терористичният акт, който потресе САЩ. Заподозрените – братя Църнаеви, чеченци по националност. По-младият Джохар е на 19 години, по-големият Тамерлан – на 26. Джохар е гражданин на САЩ. Тамерлан трябваше скоро да получи гражданство. Съобщава се, че преди няколко месеца той е пътувал до Дагестан.
Средствата за масова информация разказват и за най-малките подробности около случилото се. Но след поредната трагедия е важно най-вече да се разбере, че тероризмът е глобална заплаха, която няма нито лице, нито националност, нито религия. Тази заплаха е проклятието на 21 век не само за САЩ, но и за целия свят.
„Медиите буквално разчекват темата. Що се касае до националността, тя за мен няма никакво значение. Както и вероизповеданието на извършителите. Когато завършвах училище, само в моя клас учениците говореха на 45 езика. И в това няма нищо необичайно: точно обратното, ние много често чуваме чужди езици“, – казва Самюъл Геброу, съученик на Джохар Църнаев.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s