Джордж Буш издига по-малкия си брат за президент

George W. BushЕкс-президентът на САЩ Джордж Буш активно издига по-малкия си брат Джеб за президент.
Предполага се, че той ще се бори за стопанин на Белия дом през 2016 г. Така фамилия Буш ще стане новата политическа династия в Америка, сравнима с тази на Кенеди.
„Ако той реши, то от него ще излезе превъзходен президент“, – заяви Джорж Буш в интервю за ABC News. Според думите на бившия американски президент, брат му ще се справи и без светите му.

Джеб има опит в политиката: той е бил губернатор на щата Флорида. Третият Буш свободно говори испански, активно агитира за преразглеждане на имиграционната политика на страната и е женен за мексиканка.

Експертите смятат, че ако Джеб Буш се съгласи да се впусне в надпреварата, то той ще се превърне в съперник на Хилъри Клинтън за президентския пост. Аналитиците са сигурни, че бившият Държавен секретар на САЩ след поражението отново ще бъде кандидат на демократите.
В същото интревю Джорж Буш разказа, че не съжалява да нахлуването в Ирак, независимо от кръвопролитията и политическата нестабилност, които последваха. „Свалянето на Садам Хюсеин беше правилна крачка. Не само за нашата безопасност, но и за иракския народ, който получи шанс за свободно общество“, – твърди 43-ият президент на САЩ.

По-рано племенникът на Буш – 36-годишният Джордж Прескот Буш издигна кандидатурата си за поста комисар. Експертите смятат, че тази длъжност може да му послужи като плацдарм за по-нататъшната кариера. Комисарите управляват принадлежащата към щата земя и намиращите се в нейните недра полезни изкопаеми.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s