Военните бази на САЩ в Испания не донасят полза за икономиката

126487715САЩ започнаха разгръщане на военния контингент във въздушната база в южна Испания. Специалистите смятат, че решението е свързано с войната в Сирия, а в Испания се опасяват, че това няма да помогне на икономиката на страната.

'Coronet East' flies homeСАЩ разполагат военна техника във военно-въздушната база Moron, която се използва съвместно с Испания. Американските военни вече са разположили в южната част на Пиренейския полуостров осем самолета, сред които шест универсални самолета-въртолета V-22 Osprey и два товарни самолета C-130 Hércules. Подобно въоръжение САЩ използваха в Ирак и Афганистан. За прехвърлянето на силите съобщи Хавиер Домингес, прес-секретар на Vinnell-Brown and Root Spain, която компания обслужва военната база Moron.

В базата ще започнат учения на морски пехотинци, съобщи Домингес. Днес в Moron има 500 американски войници. Според думите на Домингес, в най-скоро време в Испания ще пристигнат още американски военни.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНезависимо от активните действия на американците във военна база Moron, това не може да измъкне компанията, която обслужва военните, от кризата. Нито разгръщането на войските, нито увеличаването на авиопотока, което се планира между база Moron и друга военната база, разположена в Рота, не могат да помогнат да се избегне преформатирането на компанията през 2014 г., отбелязват специалисти.

Според тях, разгръщането на американските войски във воените бази в Испания е свързано с военните действия в Северна Африка, в това число с гражданската война в Сирия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s