ДНК на жена е открита върху една от бомбите в Бостън

870591-katherine-russell-wife-of-tamerlan-tsarnaevКъм организирането на терористичния акт на международния маратон в Бостън, вероятно, е забъркана и жена. На осколките на едно от взривените устройства, използвани при извършването на терористичния акт, следователите откриха женско ДНК. Във връзка с това агентите от ФБР обискираха вдовицата на Църнаев и взеха  генетичен материал от Катрин Ръсел.

По данни на американските специални служби, за сега не е изяснено на кого принадлежи откритото ДНК. Следователите до момента имат само версии около казуса – как върху самоделна бомба може да попадне женски генетичен материал. Те предполагат, че ДНК-то може да принедлежи на сътрудничка в магазина, откъдето братя Църнаеви купили всички необходимо за взривовете. Или върху бомбата случайно е попаднал женски косъм от главата на жена.
До момента следователите нямат доказателства, че Църнаеви имат сътрудници за теракта в Бостън. Агентите на ФБР взеха генетичен материал от Катрин Ръсен – вдовицата на Тамерлан Църнаев. Сега те се опитват да изяснят, помагала ли е жената в организирането на взривовете. Домът на Катрин е обискиран. Следователите иззеха няколко чанти, за чието съдържание не се съобщава.

Katherine-Russell-tsarnaev-Tamerlan-tsarnaev-wife_pictureАдвокатът на вдовицата на Тамерлан Църнев каза, че жената „се опитва да направи всички възможно, за да помогне на следствието“.
20.04.07Независимо от това, че американското правителство е сигурно, че братя Църнаеви не принадлежат към каквато и да е терористична групировка, спецслужбите продължават да търсят техни „идейни вдъхновители“ и сътрудници. Преди дни бе установено, че тайнственият „Миша“, който, според информаци от СМИ, се оказал под влияние на Тамерлан Църнаев – е емигрантът от арменски произход Михаил Алахвердов. Той призна, че е общувал с Църнаев, но напълно отрича съпричастността си към терористичния акт.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s